ADO verspeelt dure punten tegen laagvlieger MVV

Ricardo Kishna kon vanaf het middenveld geen potten breken
Ricardo Kishna kon vanaf het middenveld geen potten breken © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen Divisie dure punten verspeeld tegen MVV. Op eigen veld waren de Limburgers met 2-3 te sterk. ADO blijft steken op de vierde plaats op de ranglijst.
Even een lekker avondje ADO kijken. Dat moet de gedachte van menig ADO-fan zijn geweest voorafgaand aan het treffen met de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Toch klonk het met ruim een halfuur op de klok heel anders vanaf de tribunes: 'Jagen! Jagen!' ADO keek op dat moment al tegen een 0-2 achterstand aan.
Bij MVV begon Elano Yegen in de basis. De 19-jarige verdediger maakte afgelopen winter de overstap van Jong ADO naar MVV. Hij wordt door ADO voor de rest van het seizoen verhuurd aan de ploeg uit Maastricht.
Het was een ongekende weelde voor MVV. Niet alleen ging de laagvlieger, door doelpunten van Mart Remans en Toshio Lake, met een onverwachte voorsprong de rust in. Ook trof het een ADO waar in de eerste helft weinig tot niets lukte. Met vier middenvelders lukte het de thuisploeg niet om grip te krijgen op 'de Sjengen', de bijnaam van de ploeg uit Maastricht.

Onweer en zon op Midden-Noord

Met Marius van Mil en Michael Mulder als vervangers van Jamal Amofa en Xander Severina, hoopte trainer Ruud Brood het tij te keren. Lang hoefde hij niet te wachten op de Haagse 'remontada'. Waar het in de eerste helft nog onweerde op Midden-Noord, leek de zon amper een minuut na rust op volle sterkte te schijnen.
Althans, direct nadat Thomas Verheydt met zijn twintigste treffer van het seizoen de 1-2 op het scorebord had gezet, lag de bal aan de andere kant van het veld alweer in het doel. Tyrese Asante liet zich eenvoudig uitspelen, waarna Lake zijn tweede treffer van de avond kon binnentikken: 1-3.

Spoken in Den Haag?

Gaat het nog spoken in Den Haag? Dat was de grote vraag in het Cars Jeans Stadion bij het aanbreken van het Haags Kwartiertje. ADO ging op zoek naar de aansluitingstreffer en knalde de bal naar voren. Van Mil tikte zijn ploeg terug in de wedstrijd door zijn eerste doelpunt in het geel-groen te maken.
Het lukte ADO niet om er nog een laatste doelpunt uit te persen. Bourard kreeg in blessuretijd nog dé kans op de gelijkmaker, maar zag zijn inzet op de kruising belanden. Volgende week vrijdag wacht de kraker tegen FC Eindhoven, dat op de vijfde plaats staat.

Scoreverloop ADO Den Haag - MVV: 2-3 (0-2)

  • 28. 0-1 Remans
  • 33. 0-2 Lake
  • 46. 1-2 Verheydt
  • 50. 1-3 Lake
  • 77. 2-3 Van Mil
Opstelling ADO Den Haag: Damen; Amofa (38. Van Mil), Matthys, Kemper; Asante, Klas, Bourard, Kishna; Severina (46. M. Mulder), Catic, Verheydt
Opstelling MVV: Romain; Yegen, Zeegers, Waem (87. Malungu), Schenk; Souren (78. Van Bommel), Dzepar, Penders (78. Kleinen); Blummel (87. Bösing), Remans (63. Ntelo), Lake
Scheidsrechter: Clay Ruperti
Gele kaart: Kishna, Verheydt (ADO Den Haag) Souren, Schenk (MVV)
Rode kaart: -