Dak ADO-stadion waait weg door storm Eunice

© Regio15
DEN HAAG - Het dak van het Cars Jeans Stadion is vrijdag gedeeltelijk weggewaaid. Boven de tribune van het ADO-stadion zit een groot gat in het dak. 'Een deel van het dak en zonnepanelen zijn losgewaaid', meldt een woordvoerder van de brandweer. Vrijdag geldt code rood in de regio vanwege storm Eunice.
Stukken van het dak vlogen door de lucht en het stadion werd ontruimd. De omgeving en de weg bij het pand, de Donau, zijn afgezet. Volgens de brandweer is er veel schade. 'De omgeving blijft voorlopig afgezet om te voorkomen dat er meer schade ontstaat.' Rond 17.15 uur heeft de brandweer het stadion overgedragen aan de voetbalclub en de gemeente.
Dak waait van ADO-stadion door storm Eunice
'We willen eerst de komende uren overleven, dan gaan we kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren', zei de woordvoerder van ADO Den Haag vlak na het wegwaaien van het dak. Zaterdag om 11.30 uur wil de club de schade opnemen en kijken wat de consequenties zijn. Er is onlangs een rapport opgemaakt over de veiligheid van het stadion. 'Het was goedgekeurd en veilig.' Ook bij harde wind zou het gebouw veilig moeten zijn.

ADO - Telstar

Of ADO volgende week vrijdag in het stadion tegen Telstar kan spelen 'is nog te vroeg om te zeggen'. 'Dat zal moeten blijken', aldus de woordvoerder.