Quick wint voor derde keer op rij, Scheveningen verslaat Rijnsburgse Boys

REGIO - Bekijk hier de uitslagen, doelpuntenmakers en standen van de tweede en derde divisie zaterdag en zondag. Deze week speelronde 16 met in de tweede divisie een nederlaag voor koploper Katwijk en Scheveningen dat knap wint bij Rijnsburgse Boys. In de derde divisie speelde FC Lisse de topper tegen Sparta Nijkerk.

Samenvattingen amateurvoetbal

Iedere zondag om 20.00 uur is het tijd voor TV West Sport. Kijk hier de aflevering terug van 27 februari met presentator Jim van der Deijl.

• 3-2 Lars Loermans
Quick won voor het derde weekend op rij in de derde divisie zondag. Door doelpunten van tweemaal Rick Burgering en Sam Zeeman hadden mannen van trainer Paul van der Zwaan al bij rust een riante 3-0 voorsprong. Na rust kwamen de Brabanders nog terug tot 3-2 waardoor er een spannende slotfase ontstond. Quick bleef overeind en had vijf minuten voor tijd nog een grote kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

• JOS/Watergraafsmeer - OFC: 5-4
De wedstrijd van Westlandia tegen OSS'20 werd afgelast. De tegenstander kampte met coronabesmettingen binnen de selectie.

Tweede divisie

Rijnsburgse Boys – VV Scheveningen: 0-2 (0-1)
  • 0-1 Mehmet Aldogan
  • 0-2 Maarten Rieder
Rijnsburgse Boys kwam in de 27ste minuut voor het eerst tot een kans. In twee instanties kreeg aanvaller Dani van der Moot - die al zes wedstrijden op rij droog staat - de bal er niet in. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. 'De Schollekoppen' kregen loon naar werken: Mehmet Aldogan zette de bezoekers op voorsprong op aangeven van aanvoerder Tim Peters. De score werd in de tweede helft uitgebreid door invaller Maarten Rieder. Daardoor won de ploeg van John Blok voor de tweede week op rij.
Rijnsburg en Van der Moot verkeren in vormdip: 'Wil niet spreken van crisis'
'Duitse Hagenaar' Maarten Rieder spreekt in moerstaal: 'Das war Super'
Katwijk – Koninklijke HFC: 0-1 (0-0)
0-1 Paul Kok (eigen doelpunt)
Ondanks een legio aan kansen, moest Katwijk de overwinning aan HFC laten. Het betekende de tweede nederlaag in de competitie voor de lijstaanvoerder. De voorsprong op de achtervolgende teams is nog wel groot. AFC volgt op negen punten.
AFC – VV Noordwijk: 4-1 (4-0)
  • 1-0 Joel Tillema
  • 2-0 Raily Ignacio
  • 3-0 Splinter de Mooij
  • 4-0 Raily Ignacio
  • 4-1 Dylan Rietveld
Noordwijk beleefde een nachtmerrie tijdens de eerste 28 minuten in Amsterdam. De ploeg uit de Zuid-Hollandse kustplaats leek nog niet helemaal wakker te zijn, want binnen het half uur stond er een 4-0 tussenstand op het bord door treffers van Joel Tillema, Raily Ignacio (twee keer) en Splinter de Mooij. Een monsterscore leek in de maak, maar AFC liet het gaspedaal na de rust los. Dylan Rietveld maakte nog een eretreffer voor de Duinweteringploeg.

• 1-0 Mike Ahrens
  • 2-0 Jeffrey Perez Stoof (eigen doelpunt)
  • 2-1 Rodi van der Putten
Samenvatting Sparta Nijkerk - FC Lisse
De wedstrijd werd in de tweede helft tussen koploper FC Lisse en naaste achtervolger Sparta Nijkerk werd in een tijdsbestek van twee minuten beslist. Eerst was het Mike Ahrens die doel trof uit een scrimmage na een corner. In de 62ste minuut belandde een hoekschop van Roy Bakkenes via Lisse-speler Jeffrey Perez Stoof in de goal, waardoor de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het invaller Justin van der Putten die uit een rebound de spanning terugbracht. De comeback kwam te laat, waardoor de derde divisie een nieuwe koploper heeft.
Jesse van Nieuwkerk gelooft in plan VVSB: 'Er wordt goed doorgeselecteerd'
FC Lisse verliest koppositie: 'Komt een stukje lef bij kijken'
VVSB - Barendrecht: 0-1 (0-1)
  • 0-1 Romano van der Stoep
Samenvatting VVSB - Barendrecht
Barendrecht opende al na drie minuten de score in Noordwijkerhout. Romano van der Stoep stond op juiste plek en kopte van dichtbij binnen. In een rommelige wedstrijd was de vroege openingstreffer het hoogtepunt van het eerste bedrijf. In een slaapverwekkende tweede helft waren er verder geen noemenswaardigheden en bleef de score verder onveranderd: 0-1.
VVSB-aanvoerder Rauws na 0-1 nederlaag: 'Verdienden het niet om te verliezen'
VVSB-trainer Van Leeuwen na nipte nederlaag: 'Niemand moet denken dat ik Tita Tovenaar ben omdat we hiervoor vier punten hebben gepakt'
Ter Leede – DVS'33 Ermelo: 3-1 (1-1)
  • 1-0 Mike van de Steenhoven
  • 1-1 Quincy Veenhof
  • 2-1 Mike Bekooij
  • 3-1 Shaquille Prijor
Ter Leede had weinig moeite met de tegenstander uit Gelderland. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Sassenheim enkele plaatsen en zijn ze terug te vinden in de subtop.