Derde divisie: Quick verliest weer eens na drie overwinningen, Westlandia speelt gelijk

Westlandia-aanvoerder Anwar Beeldstroo
Westlandia-aanvoerder Anwar Beeldstroo © Orange Pictures
REGIO - Quick heeft na drie overwinningen op rij weer eens verloren in de derde divisie zondag. In Hoorn won thuisclub Hollandia met 2-0 van de Hagenaars. Westlandia speelde in dezelfde competitie gelijk. De Naaldwijkers wisten net als tegenstander Dongen niet te scoren. In Midden-Brabant bleef het daarom 0-0. In de derde divisie zaterdag wonnen FC Lisse en Ter Leede allebei hun thuiswedstrijd. Lisse versloeg VVOG met 4-2. Ter Leede uit Sassenheim was met 2-1 te sterk voor streekgenoot VVSB uit Noordwijkerhout.

Derde divisie zondag

Hollandia - Quick

Op een stroperig veld had de thuisploeg het beste spel. Na een half uur kwamen de Noord-Hollanders op voorsprong uit een corner. Drie minuten na rust werd de score verdubbeld doordat Hollandia-middenvelder Jay van Ooyen van buiten de zestien raak schoot. Ondanks de nederlaag blijft Quick enigszins op afstand van de nacompetitieplaatsen. 'De Haantjes' staan gedeeld tiende en hebben vier punten voorsprong op de nummer vijftien van de competitie. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op nacompetitievoetbal.
Scoreverloop: 2-0 (1-0)
 • 1-0 Deen
 • 2-0 Van Ooyen

VV Dongen - Westlandia

Aan een gezapig duel zonder doelpunten heeft Westlandia een punt overgehouden. Komende woensdag speelt de ploeg uit Naaldwijk een inhaalwedstrijd bij Jos Watergraafsmeer in Amsterdam. Drie punten zijn meer dan nodig in de strijd tegen degradatie. Westlandia staat momenteel zestiende in de derde divisie.
Scoreverloop: 0-0

Derde divisie zaterdag

FC Lisse - VVOG

FC Lisse heeft zich hersteld van de dure nederlaag tegen Sparta Nijkerk. In Nijkerk liet de ploeg van Raymond Bronkhorst vorige week zaterdag de mogelijkheid liggen om de koppositie in de derde divisie zaterdag te pakken.
Tegen VVOG regende het op Sportpark Ter Specke doelpunten in de openingsfase. Vlak nadat Enzo Stroo zijn ploeg na een kwartier op een 1-0 voorsprong had geschoten, zette Mitchel Dijkhof al de gelijkmaker op het scorebord. David Verweij, die dit seizoen al vijf keer trefzeker was voor FC Lisse, zorgde er op slag van rust voor dat zijn ploeg met een voorsprong ging rusten.
Ook na rust gingen de Lissenaren vrolijk door met scoren. Mitchell Borman en Jeffrey Klijbroek vonden het net. Door de 4-2 overwinning op VVOG uit Harderwijk houdt FC Lisse de aansluiting met de koppositie en blijft het verschil met lijstaanvoerder Sparta Nijkerk één punt.
Scoreverloop: 4-2 (2-1)
 • 1-0 Stroo
 • 1-1 Dijkhof
 • 2-1 Verweij
 • 3-1 Bormann
 • 3-2 Holstege
 • 4-2 Klijbroek

Ter Leede - VVSB

Ter Leede was tegen VVSB de grote favoriet in de Bollenstreekderby. Al drie wedstrijden op rij stapte de thuisploeg uit Sassenheim met drie punten op zak van het veld, terwijl VVSB in de staart van de ranglijst strijdt tegen degradatie naar de hoofdklasse.
Samenvatting Ter Leede - VVSB
Daan Walraven kopte Ter Leede vlak na rust op een verdiende voorsprong. Ondanks dat Enzo Huntink met een schitterende vrije trap in de kruising trefzeker was voor VVSB, stapten de bezoekers voor de tweede week op rij met lege handen van het veld. Mike Bekooij, die na dit seizoen vertrekt naar VVSB, knalde Ter Leede in de slotminuut naar de 2-1 overwinning.
Mike Bekooij (Ter Leede) doet nieuwe club VVSB de das om: 'Dubbel gevoel'
Scoreverloop: 2-1 (0-0)
 • 1-0 Walraven
 • 1-1 Huntink
 • 2-1 Bekooij
VVSB zit in hoek waar klappen vallen: 'Zonde als je je ballen eraf traint'