ADO-stadion veilig genoeg, wedstrijd tegen Jong PSV met supporters

Een ADO-supporter kijkt met spanning naar zijn ploeg
Een ADO-supporter kijkt met spanning naar zijn ploeg © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag-fans kunnen komende vrijdag in eigen stadion hun club aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Storm Eunice zorgde half februari voor grote schade aan het dak, dat daardoor moest worden geïnspecteerd. Er is onderzocht of het veilig genoeg is om supporters toe te laten tijdens de wedstrijden. ADO meldt dinsdagmiddag dat het gebouw officieel is vrijgegeven en het dus veilig is.
ADO Den Haag speelde op 11 februari haar laatste thuiswedstrijd. Toen werd er met 2-3 verloren van MVV Maastricht. De wedstrijd tegen Telstar op 25 februari werd verplaatst omdat stadion niet op tijd veilig kon worden verklaard na de ravage die de storm op 18 februari aanrichtte. Doordat de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven vanwege corona bij de Brabanders ook was afgelast, speelde ADO maandagavond tegen Jong Ajax (6-3 nederlaag) de eerste wedstrijd in 25 dagen.
Vanwege herstelwerkzaamheden zal een aantal vakken tot het einde van het seizoen gesloten blijven. 'Dit heeft consequenties voor bezoekers op de vakken R, S, T en U', schrijft ADO in een verklaring. De supporters met een seizoenkaart voor die vakken zijn inmiddels op de hoogte gesteld van een alternatieve zitplaats.