ADO-trainer Franken grijpt niet in na zesklapper tegen Jong Ajax

Franken als interim-trainer van ADO Den Haag
Franken als interim-trainer van ADO Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - De kans is groot dat ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken niet ingrijpt na de 6-3 nederlaag van afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Dat wordt deels ingegeven door blessures of nog niet fitte spelers, maar ook vanuit een gevoel. 'Je denkt wekelijks na over welke ploeg het sterkst is om mee te winnen. Dat proces is nog steeds gaande', aldus Franken.
De 42-jarige interim-trainer vervolgt: 'Dhoraso Klas keert terug in de selectie, die zal waarschijnlijk niet fit genoeg zijn om te starten, maar die zit wel op de bank. Gregor Breinburg is op de weg terug, trainde deze week volledig mee, maar voor hem komt de wedstrijd te vroeg. Dat zelfde geldt voor Daryl Janmaat.' ADO kiest er ook bewust voor om extra voorzichtig te zijn met Janmaat. De laatste keer dat de 32-jarige Hagenaar een wedstrijd speelde, lag hij er weer weken af. Met het oog op de naderende play-offs is voorzichtigheid geboden.
ADO-trainer: 'Dossier keeperswissel speelt nog niet'
Dat Franken niet in lijkt te grijpen na de 6-3 nederlaag betekent dat er onder de lat ook geen wisseling gaat plaatsvinden. Alessandro Damen moest in Amsterdam zes tegendoelpunten incasseren en ging bij een aantal momenten niet vrij uit. Ook in de thuiswedstrijd tegen MVV was hij niet foutloos. 'Eigenlijk speelt dat nog niet', reageert ADO-trainer Franken op de vraag of hij denkt aan het wisselen van zijn keeper. 'Hij is gekomen van Heracles, heeft pas drie wedstrijden gespeeld en daarvoor lang niet. Wij als ADO hebben de keuze gemaakt om hem te halen, dan vind ik dat ik hem meer support moet geven dan drie wedstrijden, ondanks dat de publieke opinie zo is dat we daarin niet veel punten hebben gehaald. Ik schrijf hem niet over drie wedstrijden af', legt Franken weloverwogen uit.
ADO-doelman Luuk Koopmans komt dit seizoen niet meer in actie voor de Haagse club. De 27-jarige keeper is inmiddels geopereerd aan zijn schouder en staat weken buitenspel. De verwachting is dat Koopmans eind april weer langzaam de training mag hervatten, waardoor het niet haalbaar is om hem dit seizoen nog in actie te laten komen. Hij raakte in het uitduel met Excelsior (2-3 winst red.) geblesseerd.

Dilemma

Dat betekent dat Damen ook tegen Jong PSV het doel verdedigt. 'Ik begrijp het dilemma, het is iets dat speelt en waar wij ook over praten. Maar ik vind dat wij als ADO ook verantwoordelijkheid moeten nemen als je een speler in de winterstop overhaalt. We moeten hierin een zorgvuldige keuze maken. Onvoorwaardelijke liefde kan je niemand geven. Je moet wel leveren en presteren. Het houdt een keer op, zo’n keuze is inderdaad lastig.'
ADO Den Haag hoopt de selectie op korte termijn te versterken met Guillem Rodriquez. De rechtervleugelverdediger is momenteel in afwachting van goedkeuring van de FIFA. Zodra dat rond is tekent hij een contract bij de Haagse club. De 24-jarige Spanjaard speelde eerder voor de B-kern van Real Madrid. 'We hebben behoefte aan een speler die van nature rechtsback is', aldus trainer Franken.

Vermoedelijke opstelling:

De kans is groot dat ADO Den Haag vrijdagavond met dezelfde elf namen start als in de vorige wedstrijd. Dat betekent dat Tyrese Asante centraal achterin start, met Benjamin Reemst op het middenveld. Voor Klas komt Jong PSV nog te vroeg, hij zit wel op de bank. Clubtopscorer Thomas Verheydt is nog altijd herstellende van de naweeën van corona, maar verschijnt wel aan de aftrap.
Vermoedelijke opstelling ADO tegen Jong PSV | Nabewerking Omroep West
Vermoedelijke opstelling ADO tegen Jong PSV | Nabewerking Omroep West