ADO - Jong PSV gestaakt nadat stroom in stadion voor tweede keer uitvalt

'We zijn er wel, je ziet ons niet', klinkt het van de tribunes
'We zijn er wel, je ziet ons niet', klinkt het van de tribunes © Soccrates Images
DEN HAAG - De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Jong PSV is vrijdagavond na 24 minuten gestaakt nadat de stroom in het Cars Jeans Stadion uitviel. Het duel was al ruim een uur later begonnen vanwege een stroomstoring. Een monteur wist het probleem te verhelpen, maar nog in de eerste helft ging het weer mis. Jong PSV leidde op het moment van staken met 0-1 door een doelpunt van Bakayoko.
'Het kan ook nooit eens gaan zoals het zou moeten', moet menig ADO-supporter vrijdagavond hebben gedacht. Voor de derde thuiswedstrijd op rij kon er geen volledige wedstrijd in de oksel van het Prins Clausplein worden gespeeld. Drie weken terug werd de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven door een corona-uitbraak aan Brabantse zijde afgelast en een week later kon de wedstrijd tegen Telstar niet doorgaan, omdat het dak van het stadion was gewaaid.
En ook tegen Jong PSV was het 'weer' raak. Uitgerekend tegen de ploeg uit de Lichtstad gooide een stroomstoring roet in het eten. Ongeveer drie kwartier voor de aftrap hield de stroom in het Cars Jeans Stadion ermee op, waardoor het veld niet alleen in duisternis werd gehuld. Ook duizenden supporters voor de toegangspoorten stonden tevergeefs te wachten, terwijl mensen die slecht ter been waren de trap op moesten worden getild en anderen vastzaten in de lift. Ook na afloop bracht de stroomuitval problemen met zich mee.

'We zijn er wel, je ziet ons niet'

Nadat de storing was verholpen, kon de wedstrijd tóch doorgaan. Om 21.10 uur, ruim een uur na de oorspronkelijke aanvangstijd, werd de bal aan het rollen gebracht. ADO had het lastig met de Eindhovenaren, die op voorsprong kwamen. Johan Bakayoko rondde af na een fout van Benjamin Reemst, die tegen Jong Ajax nog zijn debuut maakte.
Het lied 'We zijn er wel, je ziet ons niet' kon niet veel later opnieuw worden ingezet. Voor de aftrap galmde het al van de tribunes, maar toen de stroom er na 24 minuten weer mee ophield, was het definitief klaar. Bij een 0-1 stand staakte scheidsrechter Erwin Blank de wedstrijd, waardoor deze op een later moment zal moeten worden uitgespeeld.

Bomvol programma

Het zoeken naar een nieuwe datum zal een behoorlijke kluif worden. De afgelaste wedstrijden tegen FC Eindhoven en Telstar hebben ervoor gezorgd dat ADO al een bomvol programma heeft.
Programma ADO Den Haag:
  • Maandag 14 maart: FC Eindhoven (uit)
  • Vrijdag 18 maart: FC Volendam (thuis)
  • Maandag 21 maart: Telstar (thuis)
  • Vrijdag 25 maart: FC Dordrecht (uit)

Scoreverloop ADO Den Haag - Jong PSV: 0-1

  • 22. 0-1 Bakayoko
Opstelling ADO Den Haag: Damen; Amofa, Matthys, Kemper; Asante, Reemst, Bourard, Steijn; Catic, Verheydt, Kishna
Opstelling Jong PSV: Müller, Markelo, Seelt, Vos, Oppegård, Kjølø, Tielemans, Nassoh, Bakayoko, Colyn, Saibari
Scheidsrechter: Erwin Blank
Gele kaart: Verheydt (ADO Den Haag)
Rode kaart: -