ADO Den Haag speelt gelijk tegen Eindhoven en voorkomt periodekampioenschap Brabanders

ADO-speler  Amar Catic wil een voorzet geven
ADO-speler Amar Catic wil een voorzet geven © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft maandagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven. Sem Steijn scoorde de enige Haagse treffer in de wedstrijd die eerder werd afgelast vanwege coronabesmettingen bij beide ploegen. Door het gelijkspel greep Eindhoven naast de periodetitel. Die gaat naar FC Emmen.
Het was voor beide teams een belangrijk duel. ADO wacht al sinds 6 februari op een overwinning. Toen werd FC Den Bosch met 0-1 verslagen. Sindsdien waren er nederlagen tegen Jong Ajax en MVV, afgelaste wedstrijden tegen Telstar en Eindhoven en een gestaakte wedstrijd tegen Jong PSV. Winst was broodnodig om aansluiting te houden met de bovenste twee plaatsen. Die plekken geven aan het einde van het seizoen recht op rechtstreekse promotie.
Eindhoven kon maandagavond de derde periodetitel in de eerste divisie pakken. Een prijs die ADO al heeft behaald dit seizoen. Omdat concurrent FC Emmen in eigen huis FC Volendam oprolde (4-1) moesten de Brabanders winnen. Na de 0-1 van Sem Steijn na twintig minuten werd dit een zware klus voor de thuisploeg.

Openingstreffer

Steijn scoorde de openingstreffer uit een knappe aanval. Thomas Verheydt kon de bal op doel schieten uit een kansrijke positie, maar koos ervoor om Steijn een niet te missen kans te geven. De middenvelder schoot binnen. Door zijn assist is Verheydt bij honderd doelpunten in de eerste divisie betrokken. Hij maakte 79 doelpunten en gaf 21 voorzetten vanuit waar gescoord werd.
Eindhoven kon aan de bak, maar ADO domineerde. Zonder kleerscheuren haalden de mannen van trainer Giovanni Franken de rust: 0-1. Na rust ging ADO vrolijk door met aanvallen, maar vergat grote kansen te creëren.

Aansluiting met top

De tweede treffer van de wedstrijd viel uiteindelijk aan de andere kant. Na een mooie aanval kopte Joey Sleegers de 1-1 binnen. Beide teams hadden weinig aan de uiteindelijke puntendeling. Eindhoven miste de periodetitel en ADO heeft voorlopig geen aansluiting met de topploegen.
FC Eindhoven - ADO Den Haag: 1-1 (0-1)
  • 0-1 Steijn
  • 1-1 Sleegers
Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Bogaers, Dahlhaus ('61 Ogenia), Verreth, Van der Sande, Sleegers, De Keersmaecker, Vermeulen, Racz ('61 Van Rosmalen)
Opstelling ADO Den Haag: Damen, Amofa ('85 J. Mulder), Asante, Matthys, Kemper, Reemst ('75 Reemst), Bourad, Steijn, Kishna ('79 Severina), Catic, Verheydt
Scheidsrechter: Joey Kooij
Gele kaarten: Amevor (Eindhoven), Bourard, Kemper (ADO Den Haag)
Rode kaarten: