Agent op gezicht geslagen tijdens rellen Katwijkse derby

De politie aanwezig op sportpark Nieuw Zuid
De politie aanwezig op sportpark Nieuw Zuid © Regio 15
KATWIJK - Een politieagent heeft dinsdagavond een klap op zijn kaak gehad tijdens de rellen voorafgaand aan Quick Boys - Katwijk. Rond 18.15 uur braken er rellen uit op sportpark Nieuw Zuid. Supporters van beide clubs zochten elkaar op en gooiden met vuurwerk naar elkaar.
De Mobiele Eenheid moest uiteindelijk tussen beide supportersgroepen komen om de rust te later terugkeren. Dat lukte deels. Rond 18.30 uur kon de ME inrukken. Toch waren er tijdens en na de wedstrijd nog kleine opstootjes. Eén persoon is aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
De politie laat weten dat het goed gaat met de collega die de vuistslag kreeg, 'hoewel die kaak natuurlijk nog pijnlijk is'. De politie is op zoek naar de dader en sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

Ook Quick Boys-speler kreeg klap op kaak

Ook een speler van Quick Boys werd geveld door een klap op zijn kaak. Vijf minuten voor tijd werd verdediger Ivailo Staal met een brancard van het veld gebracht. Even daarvoor was hij botsing gekomen met Katwijk-aanvoerder Robbert Susan. Staal heeft zijn kaak op twee plekken gebroken en een paar zenuwen zijn permanent beschadigd. Hem wacht nu een lange operatie in het ziekenhuis.
De derby tussen de twee rivaliserende clubs eindigde uiteindelijk in 2-2. Een terechte puntendeling na een verhit duel.