Uitslagen amateurvoetbal: Westlandia in de problemen, Quick wint weer

REGIO - Bekijk in dit bericht alle uitslagen en doelpuntenmakers uit de tweede en derde divisie.

Derde divisie zondag

Zondag 20 maart:
Gemert - Westlandia: 1-0 (0-0)
  • 1-0 Ralf Kemper
Westlandia staat door de nederlaag tegen Gemert zeventiende in de derde divisie zondag. Aan het eind van het seizoen betekent die plek rechtstreekse degradatie. Het gat met nummer zestien EVV is twee punten.
JOS Watergraafsmeer - Quick: 1-2 (1-2)
  • 0-1 Kai van Hese (strafschop)
  • 0-2 Rick Burgering
  • 1-2 (onbekend)
Binnen acht minuten stond Quick al op een 0-2 voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd was het nog even billlenknijpen voor de Haagse club omdat JOS dicht bij een gelijkmaker was. Uiteindelijk sleepte de ploeg van trainer Paul van der Zwaan de vijfde overwinning in zeven wedstrijden na de winterstop binnen.

• 1-2 Freek van Eijk
'De Schollekoppen' waren in de eerste helft de veel betere ploeg, maar de bezoekers uit Tiel kwamen vlak voor rust geheel tegen de verhoudingen op een 0-1 voorsprong: Junior Ebobo was de gevierde man. Zijn doelpunt was de enige van het eerste bedrijf. De opdracht voor Scheveningen werd lastiger in het laatste kwartier van de wedstrijd toen TEC een penalty kreeg. Bo van Essen ontfermde zich met succes over de strafschop. Freek van Eijk mocht vijf minuten voor tijd ook aanleggen voor een penalty, die hij benutte. Dichterbij dan het doelpunt kwam Scheveningen ondanks aandringen niet. Zo werd er voor het eerst sinds 30 oktober 2021 weer eens gewonnen door de ploeg uit Gelderland en verliest de formatie van John Blok voor de tweede keer op rij.
Quick Boys - Excelsior Maassluis 3-1 (2-0)
  • 1-0 Nick Runderkamp
  • 2-0 Youssef El Kachati
  • 2-1 Kevin Dercks
  • 3-1 Darren Maatsen
Nick Runderkamp zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong met een lob vanaf een meter of 25. 'Om door een ringetje te halen zo, mooi', riep de aanwezige commentator Willem van Zuilen. Nog voor rust haalde Kevin Ringeling een doorgebroken speler neer: hij kon voortijdig gaan douchen en de Katwijkers kregen een penalty. Het buitenkansje was niet besteed aan Runderkamp. Keeper Jean-Paul van Leeuwen trad reddend op. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Leidenaar Youssef El Kachati de marge. Kevin Dercks scoorde uit een afvallende bal en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug. Uiteindelijk maakte Darren Maatsen aan alle onzekerheid een einde door diep in blessuretijd de bevrijdende 3-1 aan te tekenen.
Kozakken Boys - Noordwijk 0-1 (0-0)
  • 0-1 Emiel Wendt
Beide ploegen besloten een weinig enerverende eerste helft met de brilstand. In de tweede helft brak Emiel Wendt de ban door een voorzet van Youri de Winter met zijn hoofd tot doelpunt te promoveren. Het bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn, waardoor de 27-jarige aanvaller goud waard was voor 'Noortuk’. Even later knalde Noordwijk-aanvaller Nick van Staveren ook nog op de paal. Kozakken Boys kwam nog enkele malen dichtbij de gelijkmaker, maar de bezoekers wisten de minimale overwinning met succes over de streep te trekken.
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 1-0(0-0)
  • 1-0 Rob Zandbergen
Een rommelige openingsfase leverde geen doelpunten op. Er waren kansen voor zowel 'de Uien' als de ploeg uit Spakenburg. Eén van de hoogtepunten van de eerste 45 minuten was een schot van Bram de Bruin van Rijnsburg. Zijn inzet eindigde echter op het aluminium. 'De Vogels' raakten aan de andere kant van het veld ook de paal uit een vrije trap van Danny van den Meiracker. Rob Zandbergen tikte in de tweede helft binnen, waarmee hij voor vreugde op sportpark De Middelmors zorgde. Het bleef bij het doelpunt van de verdediger, waardoor het kwakkelende Rijnsburgse Boys drie welkome punten mag bijschrijven.
Bram Ros zet Steven Sánchez Angulo van IJsselmeervogels onder druk
Bram Ros zet Steven Sánchez Angulo van IJsselmeervogels onder druk © Orange Pictures
HHC Hardenberg - Katwijk 1-0 (0-0)
De koploper van de tweede divisie kwam vlak voor rust goed weg toen doelman André Krul mistastte bij een voorzet. De misser werd niet bekroond door HHC, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met dezelfde score waarmee ze de wedstrijd begonnen. Vijf minuten voor tijd ging het dan toch helemaal mis voor Katwijk, Rob van der Leij zette sportpark de Boshoek in vuur en vlam door te scoren. Zo verloren de gasten voor de tweede keer in 2022. HHC is dankzij de zege de nieuwe nummer twee van de ranglijst en staat tien punten achter Katwijk.
  • Jong Volendam - ASWH 2-0 (1-0)
  • Jong Sparta - GVVV 2-1 (0-1)
  • Koninklijke HFC - De Treffers (14.30 uur)
Spakenburg - AFC is afgelast vanwege corona

Derde divisie zaterdag

Hoek - FC Lisse 2-1 (0-1)
  • 0-1 Justin van der Putten
  • 1-1 Alexander Embrechts
  • 2-1 Erwin Franse
Justin van der Putten schoot de koploper uit Lisse al vroeg op voorsprong op aangeven van Toon Zwetsloot. Het was het enige doelpunt voor rust tegen HSV Hoek. De Zeeuwen kwamen op gelijke hoogte dankzij een schot van Alexander Embrechts bij de tweede paal. Even later kwam de ploeg ook nog op voorsprong via Erwin Franse. De club uit de Bollenstreek wist niet meer te scoren, waardoor ze verrassend verloren op bezoek bij de subtopper uit de derde divisie.
Ter Leede - ACV 1-2 (0-1)
  • 0-1 Mark Jagt
  • 1-1 Thomas Arroyo
  • 1-2 Justin Mulder
ACV kwam al na negen minuten op een 0-1 voorsprong tegen Ter Leede. Het was Mark Jagt die van een meter of twintig raak pegelde. Het andere hoogtepunt in het restant van de eerste helft was een knal van de doelpuntenmaker die uiteenspatte op de lat. In de 52ste minuut knalde Tomas Arroyo de thuisploeg vanaf elf meter langszij. Justin Mulder krulde twintig minuten voor tijd de bal via de paal binnen en zorgde daarmee voor de 1-2 tussenstand. Meer doelpunten vielen er niet, waardoor de drie punten mee naar Drenthe gingen.
VVSB - Sparta Nijkerk 0-3(0-1)
  • 0-1 Jesse Buitenhuis
  • 0-2 Roy Bakkenes
  • 0-3 Bryan Burgerhout
Jesse Buitenhuis van koploper Sparta Nijkerk bekroonde een prachtige aanval met een goal na een half uur spelen. Het team uit Noordwijkerhout kwam er geen moment aan te pas. Via doelpunten van achtereenvolgens Roy Bakkenes en Bryan Burgerhout liep hoogvlieger Sparta Nijkerk verder uit. Een eretreffer was VVSB ook niet gegund: de score bleef bij 0-3.

Overige uitslagen

• DVS '33 - ODIN '59 1-2 (0-2)
  • Ajax amateurs - GOES 3-0 (1-0)
  • Staphorst - Harkemase Boys 2-2 (0-2)
  • DOVO - SteDoCo 0-4 (0-4)
Barendrecht - VVOG en Sportlust '46 - Excelsior '31 zijn afgelast vanwege corona

• Gemert - Westlandia (14.00 uur)
  • JOS Watergraafsmeer - Quick (14.00 uur)

• 2-1 Stijn van Os
Het duel tussen de twee ploegen stond aanvankelijk tijdens het carnavalsweekend op het programma, maar werd toen door de thuisclub afgelast. De Brabanders kwamen op slag van rust uit een strafschop op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Oss de score, voordat Westlandia-speler Stijn van Os in de 72ste minuut de aansluitingstreffer maakte.