Verheydt en Catic bezorgen Giovanni Franken eerste overwinning als ADO-trainer

DEN HAAG - Giovanni Franken heeft door een 2-1 overwinning op Telstar zijn eerste overwinning als trainer van ADO Den Haag geboekt. De Haagse doelpunten werden gemaakt door Thomas Verheydt en Amar Catic.
De wedstrijd stond in eerste instantie op 25 februari op het programma. Door storm Eunice waaide er een stuk van het dak van het ADO-stadion en moest de wedstrijd worden verplaats. Trainer van de Haagse club was op dat moment nog Ruud Brood. Een week later werd hij ontslagen.
Sindsdien zwaait Franken met de scepter in het Cars Jeans Stadion. Tot aan de wedstrijd tegen Telstar wachtte hij nog op zijn eerste overwinning. Verlies tegen Jong Ajax, een afgelaste wedstrijd tegen Jong PSV en gelijke spelen tegen Eindhoven en Volendam zorgden voor een povere balans. De laatste wedstrijd, die afgelopen vrijdag werd gespeeld, zorgde wel voor aanknopingspunten. Het team van Franken was veel beter dan de Volendammers, maar kreeg in de slotseconden een gelijkmaker om de oren.

ADO feller de tweede helft

Van dat goede spel zag de 42-jarige oefenmeester niets terug in de eerste helft. Telstar creëerde de betere kansen en was dichtbij een voorsprong. Doelman Damen en de lat redde ADO in het eerste bedrijf.
De tweede helft begon ADO feller en na een paar kleine speldenprikjes kreeg de Haagse ploeg een strafschop. Die werd door topscorer Verheydt netjes in de hoek gelegd.

Sliding Catic zorgt voor 2-1

Klas en Verheydt vergaten vervolgens de score te vergroten tot ergernis van Franken. IJsberend langs de zijlijn zag hij hoe Telstar sterker en sterker werd. Dit resulteerde in de gelijkmaker door Glynor Plet. ADO-doelman Alessandro Damen ging daarbij niet vrijuit.
Buiten Catic om dacht heel het stadion aan wederom puntverlies. Met nog drie minuten speeltijd op de klok ontsnapte de buitenspeler aan de aandacht van de Noord-Hollandse verdediging. Met een sliding verschalkte hij Telstar-doelman Ronald Koeman jr. Het betekende drie punten voor Giovanni Franken en zijn manschappen.
Scoreverloop: 2-1 (0-0)
  • 1-0 Verheydt (strafschop)
  • 1-1 Plet
  • 2-1 Catic
Opstelling ADO Den Haag: Damen, Amofa ('46 Janmaat), Asante ('77 M. Mulder(, Matthys, Catic, Reemst, Klas ('90 Komljenovic), Kemper, Steijn, Bourard ('89 Seedorf), Verheydt
Opstelling Telstar: Koeman jr, Molenaar, Aktas, Ben Sabouh, Fernandes ('64 Giovanni), Van Dorm, Plet, Overtoom ('64 Vandermeulen), Zakir ('83 Kruiver), Kökçü ('64 Dijkstra), Wolters ('71 Blackson)
Scheidsrechter:
Gele kaarten:
Rode kaarten: