Franken grijpt in met keeperswissel bij ADO: Wentges vervangt Damen

Hugo Wentges
Hugo Wentges © Soccrates Images
DEN HAAG - De twintigjarige Hugo Wentges staat vrijdag voor ADO Den Haag in het doel tegen FC Dordrecht. Trainer Giovanni Franken passeert daarmee doelman Alessandro Damen. De 31-jarige keeper ging de vorige wedstrijden veelvuldig in de fout. Trainer Franken wilde het nieuws een dag voor de wedstrijd met FC Dordrecht nog niet volledig bevestigen. 'Jij wordt vaak goed geinformeerd. Het is iets wat we overwegen', aldus Franken.
'Ik ben altijd opzoek naar de beste elf, het team dat het beste resultaat kan halen', klinkt Franken ontwijkend. 'We hebben straks nog een stafmeeting staan. Dan zullen we weer kijken welke elf gaan starten.' Wentges staat daardoor aan de vooraanvond van zijn derde wedstrijd in de hoofdmacht van de Haagse club. Het contract van de boomlange sluitpost loopt aan het einde van het seizoen af.
Eerste doelman Luuk Koopmans raakte eind januari geblesseerd aan zijn schouder. Daarom werd de ervaren Damen van Heracles Almelo aan de selectie toegevoegd. Hij werd door toenmalig trainer Ruud Brood meteen gepromoveerd tot eerste keeper. De 31-jarige Damen wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. In Almelo loopt zijn contract deze zomer af.
ADO-coach Franken over de aanstaande keeperswissel
Franken kan tegen FC Dordrecht voor de derde keer op rij beschikken over routinier Daryl Janmaat. In de vorige twee duels kwam de verdediger twee keer als invaller binnen de lijnen. Eerder dit seizoen kampte de Hagenaar na een wedstrijd vaak een aantal weken met knieklachten. Dit keer is gekozen voor de weg der gelijkelijkheid in de hoop dat Janmaat langer fit blijft en van waarde kan zijn.
'Het is voor mij ook lastig. Het is een knie met een verleden, dat gewoon versleten is en dan gewoon reactie geeft na een wedstrijd. Soms begrijp je dat zelf ook niet. We hebben nu een andere weg gekozen. Ook voormezelf. Ik kijk het de komende maanden aan, tot het einde van het seizoen. Daarna maak ik de balans op. Het moet wel leuk blijven. Als ik wedstrijden kan blijven spelen, dan heb ik er nog plezier in, maar alleen maar revalideren, dat is wel een beetje klaar', zegt Janmaat over zijn situatie.
'Ik kijk het tot het einde van het seizoen aan, dan maak ik de balans op'
'Het liefst speel in nog een paar jaar door, maar ik wil wel een constante reek neerzetten. Waarom ik de handdoek nog niet gegooid heb? Ik vind het spelletje te leuk. Alles is super fit, behalve mijn knie, verder vind ik alles nog leuk. Ik hoop dat ik het onder controle krijg en een reeks neer kan zetten. Ik heb wat dingen in mijn revalidatie anders gedaan en ga mij ook meer richten op de positie centraal achterin. Hopelijk gaat alles vanaf nu goed en kan ik een reeks neerzetten tot het einde van het seizoen.'

Vermoedelijke opstelling

Franken krijgt tegen FC Dordrecht weer de beschikking over Ricardo Kishna en Gregor Breinburg. De kans is groot dat beide spelers op de bank starten. Kishna keert terug van een blessure en Breinburg is afgelopen week vader geworden. 'Die had inderdaad korte nachtjes, maar wel mooie korte nachtjes', beaamt Franken. Met Kishna is Franken voorzichtig, gezien de belangrijke weken die voor de deur staan.
Vermoedelijke opstelling ADO tegen Dordrecht | Nabewerking Omroep West
Vermoedelijke opstelling ADO tegen Dordrecht | Nabewerking Omroep West