ADO kan vizier richten op play-offs na teleurstellende nederlaag tegen Dordrecht

Hugo Wentges startte onder de lat in plaats van Alessandro Damen
Hugo Wentges startte onder de lat in plaats van Alessandro Damen © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag lijkt de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie naar de eredivisie, uit haar hoofd te kunnen zetten. Laagvlieger FC Dordrecht was met 3-1 te sterk.
ADO Den Haag had het lastig tegen de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Dat een verdwaalde voorzet op de lat van Jamal Amofa na 34 minuten de meegereisde ADO-supporters voor het eerst kon doen opveren, was veelzeggend. Op een paar speldenprikjes na, was het wachten op de ploeg die de schroom van zich af zou spelen.
ADO-middenvelder Dhoraso Klas liet als eerste het publiek in het Riwal Hoogwerker Stadion juichen. Dit deed hij echter door in het verkeerde doel te scoren. In plaats van een voorzet weg te koppen, knikte hij deze achter zijn eigen doelman. Hugo Wentges, die in plaats van Alessandro Damen onder de lat begon, was kansloos.

Haagse ooievaar tegen Schapenkoppen

Met Daryl Janmaat, die voor het eerst sinds 15 januari in de basis startte, ging ADO direct op jacht naar de gelijkmaker. Opnieuw was het Klas die zijn naam op het scoreformulier zette, ditmaal met een treffer in het juiste doel. Sem Steijn gaf de bal met zijn hak mee, waarna Klas koeltjes afrondde: 1-1.
De Haagse ooievaar kwam ook na rust op achterstand tegen 'de Schapenkoppen'. Janmaat gaf de bal onbedoeld mee aan Christian Conteh, die de bal in één keer over Wentges wipte. De supporters van de thuisploeg wisten niet wat hen overkwam.

Ongelukkig ADO

Het werd niet het scoreverloop waar de Haagse aanhang op had gehoopt en misschien wel had verwacht. Integendeel, 'Dordt' vergrootte de voorsprong. Jacky Donkor dribbelde naar binnen en haalde genadeloos hard uit. Zijn kanonskogel was onhoudbaar.
Thomas Verheydt kreeg vanaf elf meter dé mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Na een overtreding op invaller en kersverse vader Gregor Breinburg, mocht hij aanleggen voor de aansluitingstreffer. Waar hij afgelopen maandag nog succesvol was vanaf de stip, faalde hij ditmaal. De paal bracht redding voor de Dordtenaren.

Play-offs

Het draaide voor geen meter bij ADO. FC Dordrecht had het goed staan, waardoor ADO weinig tot geen kansen creëerde. ADO blijft zevende op de ranglijst en lijkt de tweede plaats, die recht geeft op direct promotie naar de eredivisie, definitief uit haar hoofd te kunnen zetten. De focus kan op de play-offs. Volgende week vrijdag nemen Giovanni Franken en zijn mannen het op tegen VVV-Venlo.

FC Dordrecht - ADO Den Haag: 3-1 (1-1)

  • 38. 1-0 Klas (eigen doelpunt)
  • 43. 1-1 Klas
  • 51. 2-1 Conteh
  • 55. 3-1 Donkor
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Mannes, Van Huizen, El Azzouzi, Savastano; Zehir, Pascu (92. Koswal), Suray (92. Vermeulen); Donkor (85. Miceli), Meijer, Conteh (65. Pinas)
Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Amofa, Janmaat (66. Asante), Matthys, Kemper; Klas, Reemst (46. Reemst), Steijn (88. Van Mil); Catic, Verheydt, Bourard (78. Seedorf)
Scheidsrechter: Martijn Vos
Gele kaarten: Mannes, Pascu, Koorevaar (FC Dordrecht) Klas, Kemper, Amofa (ADO Den Haag)
Rode kaarten: -