Darter Van Duijvenbode komt ijzersterk voor de dag en wint Players Championship-toernooi

Dirk van Duijvenbode  in actie op het WK 2018
Dirk van Duijvenbode in actie op het WK 2018 © Orange Pictures
'S-GRAVENZANDE - Dirk van Duijvenbode heeft de Players Championship 12 gewonnen. De darter uit 's-Gravenzande was in de finale van het toernooi met 8-7 in legs te sterk voor Engelsman Ryan Searle.
Van Duijvenbode imponeerde op weg naar de finale. Zo stuurde hij Simon Whitlock met een 'whitewash' naar huis. De Australiër werd met 6-0 afgedroogd. Daarnaast rekende hij onder meer overtuigend af met vicewereldkampioen Michael Smith. De Engelse darter moest zijn meerdere erkennen in de Nederlander, die met 7-2 de partij wist te winnen. De finale tegen Searle werd een serieuzere beproeving voor de 31-jarige darter.
De voortekenen zagen er slecht uit toen 'Heavy Metal' op een 2-4 voorsprong kwam. 'Aubergenius' was niet onder de indruk en vocht zich langszij. Vervolgens denderde hij door en stond het na elf legs 7-4 in zijn voordeel. Searle gaf zich op zijn beurt eveneens niet gewonnen en wist de stand gelijk te trekken naar 7-7.

Van Duijvenbode wél koelbloedig

Er moest dus een beslissende leg aan te pas komen. Daarin leek de Engelsman aan het langste eind te trekken, maar hij miste een 'matchdart' op de bullseye. Van Duijvenbode had geen last van zenuwen en raakte de dubbel zestien, waardoor hij zich als winnaar kroonde van de twaalfde editie van het toernooi. Dankzij de overwinning mag 'Aubergenius' een bedrag van 12.000 Britse ponden bijschrijven.