Jeugdig ADO verliest besloten oefenduel van FC Utrecht

Samy Bourard maakte het enige doelpunt voor ADO in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht
Samy Bourard maakte het enige doelpunt voor ADO in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een oefenwedstrijd achter gesloten deuren op bezoek bij FC Utrecht met 3-1 verloren. Op sportpark Zoudenbalch kregen dinsdagmiddag de spelers van ADO Den Haag die normaal in de basis starten, rust van trainer Giovanni Franken. De selectie van de Haagse ploeg bestond voornamelijk uit talenten uit de jeugdopleiding.
ADO greep het duel ook aan om de drie nieuwe aanwinsten: David Puclin, Felipe Pires en Guillem Rodríguez, minuten te laten maken. Ook stuurde Franken talenten als Nino Noordanus, Nigel Owusu en Kilian Nikiema het veld in. Utrecht zette daar een elftal met een mix van jonge spelers en ervaren eredivisiekrachten als Joris van Overeem, Mimoun Mahi en Sander van de Streek, tegenover.
De Domstedelingen waren de eerste helft sterker, maar konden het overwicht toen niet in doelpunten omzetten. Vooral aanvaller Remco Balk mocht zichzelf verwijten dat hij zijn club niet op voorsprong schoot. Van een meter of vijf knalde hij de bal voor een vrijwel leeg doel, huizenhoog over.

Bourard met een knap doelpunt

De tweede helft stelde het beter spelende Utrecht orde op zaken. Met drie doelpunten in het eerste kwartier was de oefenwedstrijd al snel in het voordeel van de thuisclub beslist. ADO-trainer Franken kon daardoor verder met experimenteren en bracht een hele batterij aan nieuwe spelers in. Zo mochten Danté Roethof, Emre Ates, Finn van Breemen, Sacha Komljenovic, Finn Dicke, Rafael Struick en Aimane El Karicha allemaal het laatste half uur meespelen aan Haagse zijde.
Uiteindelijk deed Samy Bourard wat terug namens ADO. De middenvelder, die afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport voor het eerst dit seizoen een hele wedstrijd op de bank moest zitten, schoot een vrije trap in de bovenhoek.

Drie keer tegen een beloftenteam

De oefenwedstrijd tegen de eredivisieploeg is de opmaat voor ADO naar drie wedstrijden tegen beloftenteams. Komende vrijdag staat het uitduel tegen Jong AZ op het programma. Het restant van de vanwege lichtuitval gestaakte wedstrijd tegen Jong PSV wordt dinsdag 19 april uitgespeeld. Op zondag 24 april is vervolgens het beloftenteam van FC Utrecht de tegenstander.
Scoreverloop FC Utrecht - ADO Den Haag: 3-1 (0-0)
  • 1-0 Mahi
  • 2-0 Almqvist
  • 3-0 Shein
  • 3-1 Bourard
FC Utrecht: Oelschlagël; St Jago, Meissen ('60 Kluivert), Ter Avest, Warmerdam, Van Overeem, Van de Streek ('46 Shein), Almqvist ('82 Sanches Fernandes), Mahi ('60 Zagre), Sylla ('60 Rijks), Balk ('82 Mallahi)
ADO Den Haag: Nikiema ('46 Van de Riet), Rodriguez, Amofa ('60 Roethof), M. Mulder ('60 Ates), Owusu ('60 Van Breemen), Puclin ('60 Komljenovic), Reemst ('60 Dicke), Bourard, Seedorf, Noordanus ('60 Struick, Pires ('60 El Karicha)