Tophockeyster Eva de Goede plakt er nog een jaar aan vast bij HGC en droomt van WK

HGC-middenvelder Eva de Goede in actie
HGC-middenvelder Eva de Goede in actie © Orange Pictures
WASSENAAR - Hockeyster Eva de Goede verlengt haar verblijf bij het Wassenaarse HGC met minimaal één seizoen, vertelt ze aan de NOS. De international is bezig met de revalidatie van een zware knieblessure, maar denkt nog niet aan stoppen. Een eventuele deelname aan het WK in juli heeft ze eveneens allerminst uit haar hoofd gezet.
De Goede is inmiddels 33 jaar en is bezig aan haar eerste seizoen bij de club uit Wassenaar. In het voorjaar van 2021 verbaasde ze vriend en vijand door over te stappen van topclub Amsterdam naar het lager aangeschreven HGC. In november van datzelfde jaar sloeg het noodloot toe: de hockeyster scheurde haar voorste kruisband af en ook haar meniscus raakte beschadigd in een interland tegen België. 'Het gaat de goede kant op', vertelt De Goede. 'Ik denk wel dat ik op het WK-schema lig, maar het is iedere dag kijken hoe het gaat.'
Het WK vindt dit jaar in juli plaats en wordt georganiseerd door zowel Nederland als Spanje. De Goede is aanvoerder van Oranje en kwam tot dusver tot 251 interlands. Afgelopen zomer veroverde ze voor de derde keer in haar carrière een gouden medaille op de Olympische Spelen. Bijna moest de ervaren speelster de eindronde in Tokio aan haar voorbij laten gaan wegens een polsbreuk, maar ze herstelde tijdig.
Na haar zomerse overstap van de hoofdstad naar Wassenaar kwam ze tot slechts tien wedstrijden voor haar nieuwe werkgever. Daar blijft het niet bij, verklapt ze. 'Ik ga daar in ieder geval nog wel een seizoen spelen. Ik zou het jammer vinden om het zo te beëindigen. Ik had het heel erg naar mijn zin en het gaat heel erg goed, dus ik dacht: ik plak er nog een seizoen aan vast', aldus De Goede. HGC presteert uitstekend in de hoofdklasse en staat op een vijfde plaats. De bovenste vier ploegen strijden na afloop van de regulier competitie via play-offs om de landstitel.

Nog een topinternational op komst voor HGC

In maart werd de komst van Margot van Geffen wereldkundig gemaakt. De middenvelder is zo de volgende international met een imposante staat van dienst die voor een avontuur bij 'De Gazellen' kiest. De 221-voudig international stapt na dit seizoen over van HC Den Bosch naar HGC.
Margot van Geffen in actie namens het Nederlands elftal
Margot van Geffen in actie namens het Nederlands elftal © Orange Pictures
In gesprek met hockey.nl reageert ze op haar overstap. 'Ik vind het lastig uit te leggen waarom ik precies voor HGC heb gekozen. Het is een keuze die ik voornamelijk op gevoel heb gemaakt. Ik zie mezelf wel in de auto stappen, naar HGC toerijden en hun tenue aantrekken', vertelt Van Geffen.