Doelpuntenmachine Verheydt bezorgt ADO punt in restant tegen Jong PSV

Thomas Verheydt heeft dit seizoen 29 keer gescoord in de eerste divisie
Thomas Verheydt heeft dit seizoen 29 keer gescoord in de eerste divisie © Sopcc
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Jong PSV. In de resterende 64 minuten, waarin ADO met een 0-1 achterstand begon, scoorde topscorer Thomas Verheydt twee keer namens de thuisploeg en bepaalde de eindstand op 2-2.
Zelden zal een wedstrijd van ADO Den Haag zo in het teken hebben gestaan van ‘het licht’ als tegen de ploeg uit de Lichtstad. Nadat de wedstrijd eerder werd gestaakt vanwege een stroomstoring, was het dinsdagavond opnieuw raak. Waar de stadionlampen in de warming-up nog brandden, stond de vraag of er gevoetbald zou worden om 20.00 uur opnieuw centraal. Een van de masten haperde.
De wedstrijd ADO Den Haag - Jong PSV werd op 11 maart na 26 minuten gestaakt, omdat de stadionverlichting was uitgevallen. Het duel was al ruim een uur later begonnen vanwege een eerdere stroomstoring. Besloten werd om de resterende 64 minuten onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden uit te spelen. Toen de wedstrijd werd gestaakt, gingen de Eindhovenaren aan de leiding door een doelpunt van Johan Bakayoko.
Dat de supporters op Midden-Noord in de rust probeerden om een losgeraakte plafondlamp definitief aan gruzelementen te rammen, kon alleen doordat de verkorte theepauze was bereikt. De 0-1 voorsprong voor de belofteploeg van PSV stond op dat moment nog op het scorebord, ondanks dat ADO al de nodige kansen had gecreëerd.

Wat moet ADO zonder Verheydt?

Het was overduidelijk dat de thuisploeg niets had om te verliezen. Samy Bourard en Sem Steijn kregen mogelijkheden, omdat ADO de aanval zocht. Toch was het, uiteraard, Thomas Verheydt die het net vond. Met een hard schot in de rebound schoot de topscorer een glimlach op het gezicht van trainer Giovanni Franken, die was teruggekeerd op de bank.
Diezelfde Verheydt moest ADO amper tien minuten later wederom naast Jong PSV koppen, omdat PSV-talent Nigel Thomas de ruimte kreeg om de 1-2 te maken. De in het kikkergroen geklede Hugo Wentges, die in tegenstelling tot de eerste 26 minuten, onder de lat stond, had het nakijken.

ADO heeft de overhand

Om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te creëren voor de play-offs, moest de thuisploeg op zoek naar de winnende goal. Smaakmaker Ricardo Kishna, die heeft aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken uit de Hofstad, zag zijn snoeiharde afstandspegel maar centimeters langs de kruising vliegen. Een doelpunt hing in het Haags Kwartiertje nog in de lucht.
ADO stijgt een plekje op de ranglijst, doordat de winnende goal vlak voor tijd uitbleef. Een gevaarlijke schuiver van Kishna ging rakelings langs de paal, maar dichterbij de 3-2 kwam ADO niet. Aankomende zondag krijgt ADO opnieuw de mogelijkheid om tegen een belofteploeg welkome punten te pakken. Om 12.15 uur komt Jong FC Utrecht, de nummer zeventien van de ranglijst, op bezoek.

ADO Den Haag - Jong PSV: 2-2 (0-1)

  • 22. 0-1 Bakayoko
  • 54. 1-1 Verheydt
  • 60. 1-2 Thomas
  • 66. 2-2 Verheydt
Opstelling ADO Den Haag: Damen (26. Wentges); Amofa, Asante, Matthys (88. Seedorf), Kemper; Reemst (i.v.m. blessure 26. Klas), Bourard (76. Breinburg), Steijn; Catic (76. Severina), Verheydt, Kishna
Opstelling Jong PSV: Müller (26. Peersman); Markelo, Seelt, Vos, Oppegard (26. Comenencia) (58. Felipe); Kjolo, Nassoh (58. Flyger), Tielemans; Bakayoko, Colyn (74. Timas), Saibari
Scheidsrechter: Erwin Blank (26. Clay Ruperti)
Gele kaart: Verheydt (ADO Den Haag)
Rode kaart: -