Tam ADO geeft in blessuretijd voorsprong weg tegen belofteploeg FC Utrecht

Spits Thomas Verheydt scoorde dit seizoen 29 keer
Spits Thomas Verheydt scoorde dit seizoen 29 keer © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft het nagelaten om drie punten te pakken tegen Jong FC Utrecht. Lange tijd leek het erop dat een treffer van Dhoraso Klas genoeg was voor de winst, totdat invaller Mohamed Akharaz in de blessuretijd van grote afstand de gelijkmaker scoorde.
Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Zondagmiddag werd duidelijk wat ADO Den Haag het afgelopen seizoen aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. In plaats van op de gebruikelijke vrijdagavond was het Cars Jeans Stadion goed gevuld voor het treffen met FC Utrecht. Onder de stralende voorjaarszon leek het even op datgene waar alle ADO-fans weer naar smachten: eredivisievoetbal.
Helaas voor de supporters was het niet het eerste elftal van de plaatselijke FC dat op bezoek kwam, maar de belofteploeg. In plaats van Utrechtse eredivisie-iconen als Mark van der Maarel, Adam Maher of Henk Veerman waren het voor de ADO-fans onbekenden die aantraden tegen hun geel-groene trots.

Mentaliteit

Ondanks dat de ploeg uit de Hofstad weinig meer te winnen heeft in de Keuken Kampioen Divisie en zich enkel nog zo goed mogelijk kan voorbereiden op de play-offs, was het Haagse spel niet om over naar huis te schrijven. In plaats van een 'niets te verliezenmentaliteit' leek ADO het tegen het jeugdige Utrecht wel best te vinden. Nadat Dhoraso Klas al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer op het scorebord volleerde, viel de wedstrijd een beetje dood.
Thomas Verheydt, die afgelopen dinsdag het record van Remco Boere uit 1986 met meeste doelpunten in een seizoen uit de boeken schoot, hoopte tegen de Domstedelingen zijn jacht op de topscorerstitel voort te zetten. Met 29 treffers en nog drie wedstrijden te gaan, liep hij 'nog maar' twee doelpunten achter op Excelsior Rotterdam-spits Thijs Dallinga.

Beest in de spits

Terwijl de Haagse fans 'hun beest in de spits' naar voren brulden, zagen zij hoe Verheydt niet de kansen kreeg waar hij op voorhand op had gehoopt. Pas op slag van rust was de kopsterke spits voor het eerst gevaarlijk toen hij zijn voet net niet voldoende achter de bal kon krijgen.
Het leek een zorgeloze middag te worden voor de thuisploeg, die ook na rust naliet om sprankelend voetbal op de mat te leggen. ADO had de bal, terwijl de bezoekers via een van de schamele uitbraken niet dichterbij kwamen dan het uitdelen van speldenprikjes.

Vijfde plaats

Terwijl alles en iedereen al uitging van het feit dat de drie punten in de Haagse pocket waren, kwam de gelijkmaker in blessuretijd alsnog op het scorebord te staan. Van grote afstand schoot Mohamed Akharez raak, waarmee hij zowel ADO als Jong FC Utrecht een punt bezorgde.
ADO Den Haag stijgt door deze overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst en heeft nog twee wedstrijden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Met Almere City (29 april) en FC Emmen (6 mei) als tegenstander heeft 'het Haagse beest' Verheydt nog twee wedstrijden om zijn doelpuntentotaal op te krikken.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht: 1-1 (1-0)

  • 14. 1-0 Klas
  • 92. 1-1 Akharaz
Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Amofa, Janmaat (68. Rodriguez), Matthys, Kemper; Klas, Breinburg, Steijn (62. Bourard), Catic, Verheydt (86. Komljenovic), Kishna (68. Pires)
Opstelling Jong FC Utrecht: Houweling; Mokono, Meissen, Culhaci, Van den Hoek (86. Kahfi); Timber (81. Alou), Ikehsita, Lottin; Mallahi (65. Maddy), Rijks (65. Akharaz), Sanches Fernandes
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaart: Rodriguez (ADO Den Haag) Kahfi (Jong FC Utrecht)
Rode kaart: -