Maurice Steijn per direct nieuwe trainer Sparta Rotterdam

Maurice Steijn
Maurice Steijn © Orange Pictures
DEN HAAG - Hagenaar Maurice Steijn neemt per direct de taken over van Henk Fraser bij Sparta Rotterdam, dat meldt Rijnmond. Steijn zou pas volgend seizoen aan zijn klus in Rotterdam beginnen, maar omdat Fraser zondag opstapte als trainer van de Kasteelclub, begint hij eerder aan zijn baan als hoofdtrainer.
Fraser en Steijn waren allebei trainer bij ADO Den Haag. Tussen 2011 en 2014 had Steijn de leiding over de selectie in het Cars Jeans Stadion. Zijn opvolger Fraser zat er tot 2016.
Een andere oud-ADO-trainer is de reden dat Fraser zijn biezen pakte. Sparta verkeert in degradatienood en om een nieuwe dynamiek in de selectie te bewerkstellingen, besloot de leiding om assistent-trainer Aleksandar Rankovic op non-actief te zetten. Fraser verklaarde zich solidair aan Rankovic en stapte op.

Monsterklus voor Steijn

Steijn steekt zijn handen in een Rotterdams bijennest. Sparta is sinds dit weekend de hekkensluiter van de eredivisie. Alle concurrenten wonnen en Sparta verloor zelf bij FC Twente. Het resterende programma voor Sparta is: AZ-thuis, FC Groningen-uit, PEC Zwolle-thuis en Heracles Almelo-uit.