Verheydt laat kans op topscorerstitel schieten: ADO-spits speelt niet tegen FC Emmen

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag-aanvaller Thomas Verheydt komt in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Emmen niet in actie. De spits heeft last van een lichte blessure aan zijn bovenbeen en wil geen risico's nemen met het oog op de nacompetitie. Door zijn plek op de tribune kan Verheydt geen topscorer meer worden van de de eerste divisie. De robuuste aanvaller eindigt daardoor op dertig doelpunten, eentje minder dat Excelsior-spits Thijs Dallinga.
Als de goaltjesdief wel volledig fit was geweest, had hij zijn minuten gemaakt tegen FC Emmen. 'Ik ben niet helemaal fris uit de wedstrijd tegen Almere City gekomen', zegt de spits eerlijk. 'Ik heb een ijsbeentje gekregen en dat zit er nog een beetje in. Als je er in de nacompetitie moet staan, is het verstandig om de wedstrijd tegen FC Emmen te laten schieten.'
ADO-trainer Giovanni Franken blikt vooruit op wedstrijd tegen FC Emmen
Sowieso komt het basiselftal dat startte tijdens de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Almere City niet in actie. Met het oog op de play-offs wordt er vrijdagavond een beroep gedaan op de wisselspelers, aangevuld met talenten. ADO zal dus met een jeugdig elftal aantreden waarin Tyrese Asante, Samy Bourard, Amar Catic en doelman Alessandro Damen de enige zijn die een vaste basisplaats hadden dit seizoen.

Kishna, Janmaat, Breinburg en Kemper

ADO-trainer Giovanni Franken laat weten dat Ricardo Kishna, Daryl Janmaat, Gregor Breinburg en Boy Kemper al hadden aangegeven niet te willen spelen vanwege het kunstgras en dat de wedstrijd dicht op de nacompetitie zit. 'Dan wordt het vervolgens een gezamenlijk besluit', vertelt Franken. 'Voor Verheydt was er een uitzondering gemaakt in verband met het doelpunt dat hij nog kan maken. Door zijn bovenbeenblessure is dat anders gelopen.'
Voor Guillem Rodríguez, Nigel Owusu, David Puclin, Sacha Komljenovic, Fabian Shajay wordt het hun debuut in het basiselftal van ADO Den Haag. Komljenovic viel dit jaar al zeventien keer in, maar mocht nog nooit in de basis starten. Voor Shajay is de wedstrijd in Drenthe zelfs zijn debuut in het profvoetbal.
Vermoedelijke basiself van ADO tegen FC Emmen | Afbeelding: Omroep West
Vermoedelijke basiself van ADO tegen FC Emmen | Afbeelding: Omroep West

Remco Boere

ADO speelt maandag of dinsdag de eerste wedstrijd in de play-offs. Welke dag het wordt ligt aan de plek waar de ploeg na de laatste speelronde is geëindigd. Hoewel Verheydt weet dat dit een van de weinige kansen in zijn loopbaan is dat hij topscorer kan worden, vindt hij de promotiestrijd met ADO belangrijker. 'Dat komt ook niet vaak voor', laat hij weten.
Verheydt laat Emmen schieten en richt vizier op play-offs
Wel heeft Verheydt al een record verbroken dit seizoen. Hij is de speler die de meeste goals maakte voor ADO Den Haag in een betaald voetbalseizoen. Hij verbrak een paar weken geleden het record van Remco Boere. De oud-voetballer schoot in het seizoen 1985/1986 28 keer raak. Voor Verheydt eindigt de teller dit seizoen op dertig doelpunten.
Edwin Grünholz staat voor de groep vrijdag. De Haagse oefenmeester moet in het kader van zijn opleiding coach betaald voetbal een wedstrijd van een profclub leiden. Tijdens de wedstrijd tegen Jong AZ was Grünholz ook al eindverantwoordelijke, maar dat duel telde niet mee voor zijn opleiding.