Deze weg moet ADO bewandelen richting de eredivisie

Welke ploegen zien de ADO-supporters volgend jaar in Den Haag
Welke ploegen zien de ADO-supporters volgend jaar in Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich dit seizoen geplaatst voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. Welke hordes moeten worden genomen om na één seizoen direct weer terug te keren op het hoogste Nederlandse voetbalpodium?
In de eerste ronde van de nacompetitie treft de ploeg van Giovanni Franken NAC Breda, dat dit seizoen op de achtste plaats eindigde. Door middel van een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald wie er naar de halve finale mag.
Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen NAC in een 3-0 overwinning voor de Bredanaars. In eigen huis werd NAC, waar onder andere oud-ADO-spelers Danny Bakker, Dion Malone en Jarchinio Antonio onder contract staan, met 4-1 verslagen.
Speeldata eerste ronde:
  • Dinsdag 10 mei, 18.45 uur: NAC Breda – ADO Den Haag
  • Zaterdag 14 mei, 16.30 uur: ADO Den Haag – NAC Breda
Uitdoelpunten tellen met ingang van dit seizoen niet meer dubbel. Wanneer ADO en NAC over twee wedstrijden gelijkspelen, volgt een verlenging, waarna strafschoppen eventueel de beslissing moeten brengen.

Winnaar FC Eindhoven - De Graafschap

Als ADO over twee wedstrijden verliest, ligt het gelijk uit de nacompetitie. Indien NAC wordt verslagen, stoomt ADO door naar de halve finale. Op 17 en 21 mei wacht de winnaar van FC Eindhoven tegen De Graafschap. De eventuele finale wordt afgewerkt op 24 en 29 mei.
De laatste keer dat ADO Den Haag in de play-offs streed voor promotie naar de eredivisie was in 2008. Met Wiljan Vloet aan het roer eindigde ADO op een zesde plaats in de eerste divisie, waarna in de play-offs achtereenvolgens Go Ahead Eagles, VVV-Venlo en RKC Waalwijk werden verslagen. Promotie naar de eredivisie was een feit.

89.3 FM Radio West

Van de ploeg die in 2008 promoveerde, zijn alleen Daryl Janmaat en Robert Zwinkels nog overgebleven. De destijds 19-jarige Janmaat vertrok in de zomer van 2008 vervolgens naar sc Heerenveen, waarna Feyenoord, Newcastle United, Watford FC en het Nederlands Elftal op hem wachtten.
De wedstrijden van ADO Den Haag in de play-offs zijn live te volgen via 89.3 FM Radio West.