Invaller Van Mil verricht Katwijks wonder met razendsnelle hattrick: 'Ben eigenlijk geblesseerd'

Killian van Mil was de grote man aan Katwijkse zijde
Killian van Mil was de grote man aan Katwijkse zijde © Orange Pictures
KATWIJK - Menig teletekstsupporter zal zich zaterdag even achter zijn oren hebben gekrabd toen hij de karakteristieken zag van de voetbalwedstrijd tussen ASWH en VV Katwijk. Nadat de hekkensluiter van de tweede divisie tegen alle verwachtingen in op voorsprong kwam, zorgde invaller Killian van Mil er met een hattrick voor dat de punten 'gewoon' naar de Katwijkse koploper gingen. En dat terwijl Van Mil eigenlijk geblesseerd was.
'Ik begon op de bank, omdat ik last had van mijn hamstring', vertelt de spits vlak nadat hij door de meegereisde fans op de schouders is genomen. 'Donderdag heb ik aangegeven dat ik liever niet wilde spelen. Maar nadat ik met de trainer belde, heb ik toch besloten om mee te gaan naar Hendrik-Ido-Ambacht. Als de nood echt hoog zou worden, kon ik er nog worden ingebracht.'
En zo geschiedde. Nadat Sam van de Kreeke de thuisploeg in de eerste helft op een knappe voorsprong had geholpen, kwam de 22-jarige Van Mil na 58 minuten als invaller binnen de lijnen. Exact twaalf minuten later was de 1-0 achterstand omgedraaid in een 1-3 voorsprong voor VV Katwijk. Op wiens naam de razendsnelle treffers kwamen? Driemaal Van Mil.

Hij viel in, scoorde en werd weer gewisseld

'Ik heb het zelf ook nog nooit gezien', aldus de man die verantwoordelijk was voor 'het wonder van Hendrik-Ido-Ambacht'. Niet alleen hielp hij zijn ploeg aan een zege. Door de nederlaag van achtervolger Koninklijke HFC tegen Rijnsburgse Boys loopt de koploper ook nog eens uit in de tweede divisie.
Toch leek het voor Van Mil de normaalste zaak van de wereld, want na het completeren van zijn hattrick werd hij weer naar de kant gehaald. 'Als je er toch al drie hebt gemaakt, kan je maar beter wisselen', zegt hij nuchter over zijn korte maar succesvolle invalbeurt. 'Toen ik eruit ging, hoorde ik al dat Koninklijke HFC achterstond. Dus dat was goed nieuws. Of het nog fout kan gaan? Ik hoop het niet, maar de bal is rond hè...'

Kampioenschap?

Met nog vijf wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong van koploper VV Katwijk negen punten op achtervolger Koninklijke HFC. Volgende week zaterdag komen 'de Oranjehemden' opnieuw in actie als TEC Tiel op bezoek komt.