Kishna door blessure niet in actie tegen NAC, Verheydt nog een vraagteken

Ricardo Kishna probeert op te staan nadat hij geblesseerd is geraakt
Ricardo Kishna probeert op te staan nadat hij geblesseerd is geraakt © Soccrates Images
DEN HAAG - Ricardo Kishna kan door een hamstringblessure zaterdag niet spelen in de play-offwedstrijd van ADO Den Haag tegen NAC. Dat zegt trainer Giovanni Franken. Dinsdagavond moest Kishna tijdens het met 1-2 gewonnen duel tegen de Brabanders al in de eerste helft worden gewisseld vanwege zijn blessure. Of spits Thomas Verheydt tegen de ploeg uit Breda in actie komt is nog een vraagteken.
Mocht ADO doorgaan ten faveure van NAC, dan wordt geprobeerd om Kishna klaar te stomen voor de tweede wedstrijd in de halve finale. Het herstel van de vleugelspeler gaat sneller dan verwacht. Vrijdag trainde Kishna nog wel apart van de groep.
Of er zaterdag gebruikt wordt gemaakt van de diensten van Verheydt is volgens Franken 'een keuze'. 'Moeten wij hem nu al inzetten of niet? En kan hij worden ingezet of niet?', vraagt de trainer zich hardop af.

'Alles aan doen om de halve finale te bereiken'

'De halve finale staat op het spel', vervolgt Franken. 'We zullen er alles aan doen om die halve finale te bereiken. Al moeten we sterven op het veld. Daarna kijken we verder.'
Mocht ADO de halve finale niet halen, dan heeft Kishna zijn laatste wedstrijd in Haagse dienst gespeeld. De aanvaller liet eerder al blijken niet door te willen gaan bij de Haagse ploeg. Vooral de bestuurlijke onrust het afgelopen jaar lag hieraan te grondslag.