Maurice Steijn doet aangifte van bedreigingen na goal van zoon Sem tegen NAC

Sem Steijn vierde de goal voor het vak met NAC-supporters
Sem Steijn vierde de goal voor het vak met NAC-supporters © Orange Pictures
DEN HAAG - Hagenaar Maurice Steijn, de trainer van Sparta Rotterdam, gaat bij de politie aangifte doen van bedreigingen. Steijn vertelde woensdagavond bij ESPN dat hij en zijn familieleden zijn bedreigd na het eerste duel tussen NAC Breda en ADO Den Haag (1-2) in de play-offs om promotie/degradatie. Zijn zoon Sem scoorde dinsdagavond in Breda voor ADO en wees daarna voor de tribune met NAC-supporters provocerend op de naam Steijn achterop zijn shirt.
'Dat was toch een superactie? Ik was trots op hem', zei Steijn, die in juni vorig jaar opstapte als trainer van NAC nadat hij ook al was bedreigd. De Hagenaar besloot toen om geen aangifte te doen.
'Vorig jaar heb ik het gelaten, omdat ik het niet groter wilde maken. Maar vannacht en vanmorgen is weer van alles bij ons binnengekomen aan dreigementen, die vorig jaar toch redelijk gebagatelliseerd werden door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben. Ik ga nu wel aangifte doen. Want wat vandaag is binnengekomen, ook richting mijn kinderen, dat tart alles. Ik wil alle mensen die vorig jaar hebben meegedaan aan de karaktermoord van mij bedanken dat nu ook mijn kinderen weer volop worden bedreigd', zei Steijn cynisch.
'Dit vinden wij thuis heel lekker', zei Sem Steijn dinsdagavond zelf na zijn doelpunt tegen NAC Breda:
Sem Steijn had nog rekening openstaan bij NAC Breda
Het Sparta van Steijn versloeg PEC Zwolle woensdag met 2-0 en heeft nu in drie wedstrijden onder leiding van de Hagenaar zeven punten gepakt. De Rotterdammers kunnen zich zondag definitief veilig spelen, maar ook rechtstreekse degradatie uit de eredivisie is nog mogelijk.