ADO-fans slopen bussen; club neemt geen uitsupporters mee

Een supportersbus voor het Cars Jeans Stadion
Een supportersbus voor het Cars Jeans Stadion © ANP
DEN HAAG - ADO Den Haag zegt dat het in de volgende uitwedstrijd van de play-offs om promotie naar de eredivisie geen supporters meeneemt. Tijdens de uitwedstrijd tegen NAC, afgelopen dinsdag, zijn er volgens de Haagse club bussen gesloopt en hebben buschauffeurs en stewards een onveilige en nare ervaring meegemaakt.
Er zijn grote vernielingen toegebracht aan bussen die werden ingezet voor de verplichte buscombi, zegt ADO over de reiscombi naar Breda. 'De vernielingen hebben zowel op de heen- als de terugreis plaatsgevonden. Het is onbegrijpelijk dat er moedwillig vernielingen worden aangericht aan bussen.'
Vanwege de vernielingen wil ADO geen bussen voor supporters meer inzetten tijdens de volgende uitwedstrijd in de play-offs. Omdat dit door de KNVB verplicht is, houdt het automatisch in dat supporters geen uitwedstrijden meer kunnen bezoeken.

Aangifte voor vernieling bussen

ADO zegt dat er excuses zijn aangeboden aan de getroffen chauffeurs en stewards en aan de busmaatschappij. Ook heeft de club besloten aangifte te doen bij de politie voor de vernielingen aan de bussen. Daarnaast laat de club weten 'zich terdege te beseffen dat wij hiermee ook supporters treffen die het beste met de club voor hebben en de ploeg op een positieve manier willen steunen'. 'Helaas zijn zij nu ook de dupe van deze misdragingen.'
ADO is nog niet zeker van een uitwedstrijd in het restant van de play-offs. Komende zaterdag verdedigt de ploeg van trainer Giovanni Franken een 2-1 voorsprong op NAC Breda. De twee ploegen staan om 16.30 uur in het Cars Jeans Stadion tegenover elkaar.