Halve finale tegen Den Bosch duurt kwart wedstrijd te lang voor hockeysters HDM

HDM-speelster Eva van het Hoog
HDM-speelster Eva van het Hoog © Omroep West
DEN HAAG - De hockeysters van HDM zijn er niet in geslaagd om te stunten in de eerste halve finale om het landskampioenschap. In eigen huis werd met 0-2 verloren van topfavoriet Den Bosch. Beide doelpunten vielen in het laatste kwart van de wedstrijd.
Den Bosch is net als de afgelopen 25 jaar de favoriet voor de landstitel. Topscoorder Frédérique Matla heeft bijvoorbeeld tijdens de reguliere competitie meer doelpunten gemaakt dan heel HDM samen: 35 om 33. Toch probeerde HDM voor een stuntje te zorgen.
Het zag er bijna een uur lang naar uit dat het ging lukken. De verdediging van de ploeg van trainer Ivar Knötschke stond als een huis en Den Bosch kon de muur lange tijd niet slechten. De thuisploeg was ook veelvuldig op de Bossche helft te vinden, zonder resultaat.

Gaatje in de Haagse verdediging

De opluchting aan Brabantse zijde was dan ook groot toen dertien minuten voor tijd er eindelijk een gaatje in de Haagse verdediging werd gevonden. Imme van Hoek maakte vanuit een rebound van een strafcorner de 0-1. Drie minuten later maakte Roosje Burg aan alle illusies van de avond een einde door de 0-2 binnen te tikken.
Beide ploegen treffen elkaar zaterdagmiddag weer. Dan staat in Den Bosch de return op het programma.
HDM - Den Bosch: 0-2
  • 0-1 Imme van Hoek
  • 0-2 Joosje Burg