Publiek schreeuwt ADO naar halve finale play-offs: 'Niks overtreft dit'

Amar Catic was belangrijk ik de tegenstoot voor ADO
Amar Catic was belangrijk ik de tegenstoot voor ADO © Soccrates Images
DEN HAAG - De lach is na afloop van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda niet van het gezicht van ADO-aanvoerder Boy Kemper af te krijgen. In een goedgevuld stadion versloeg ADO voor de tweede keer deze week de Noord-Brabanders, waardoor het doorstoomt naar de halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie.
'Voor dit soort wedstrijden ben ik gemaakt', lacht Kemper 'Een beetje knokken, schreeuwen en het publiek gek maken is heerlijk. Hoe we dan uiteindelijk winnen, maakt niet uit. Het is fantastisch dat we een ronde verder zijn.'
ADO-aanvoerder Boy Kemper is gemaakt voor de play-offs
'De uitwedstrijd tegen NAC was al vrij intens', vult Hugo Wentges zijn teamgenoot aan, wanneer hij de sfeer op de tribunes beschrijft. 'Maar dit was geweldig en overtreft alles. Het publiek heeft ons erdoor gesleept in de moeilijke fases. Daar heb ik van genoten.'

Steijn in de spits

ADO had het tegen NAC moeilijk bij het vasthouden van de bal, legt Kemper uit. Door het ontbreken van 'het Haagse beest' Thomas Verheydt in de spits, miste het haar kapstok. Sem Steijn startte op zijn plek.
ADO-doelman Hugo Wentges heeft genoten van publiek
Topscorer Thomas Verheydt zat tegen NAC Breda de hele wedstrijd op de bank. De spits kampte met een rugblessure en zat in de uitwedstrijd niet bij de selectie.
'Met Verheydt kan je makkelijker een bal vasthouden', legt Kemper uit. 'Nu kregen we de bal net zo snel weer terug als we hem wegschoten. Vlak voor de 1-0 schreeuwde ik ook nog naar de kant dat ik vond dat hij moest worden ingebracht, want we stonden te veel onder druk. Als je de bal telkens gelijk kwijt bent, vreet dat energie.'

Strijd

Ook zonder Verheydt lukte het ADO alsnog om de score te openen. Tweemaal was het uit de tegenstoot raak, waardoor men zich in Den Haag mag opmaken voor het treffen met FC Eindhoven in de halve finale. Kemper verwacht twee lastige wedstrijden.
'In de play-offs begint het met strijd. Dat hebben we vandaag opnieuw getoond. Ook tegen Eindhoven moeten we dat weer op de mat leggen, want het gaat niet makkelijk worden.' De wedstrijden tegen FC Eindhoven zijn live te volgen via 89.3 FM Radio West.