Supporters ADO Den Haag mogen toch mee naar uitwedstrijd FC Eindhoven

ADO won van NAC Breda in de kwartfinales van de play-offs
ADO won van NAC Breda in de kwartfinales van de play-offs © Soccrates Images
DEN HAAG - Supporters van ADO Den Haag mogen toch mee naar de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, komende zaterdag. De meldt de voetbalclub na een gesprek met verschillende supportersverenigingen en het busbedrijf dat de supporters zal vervoeren.
Tijdens het vervoer van de supporters naar de uitwedstrijd tegen NAC op 10 mei en op de weg terug zijn in bussen vernielingen gepleegd en voelden de stewards die de reis begeleidden zich onveilig. Reden voor ADO om twee dagen later te verklaren dat in de volgende uitwedstrijd in de play-offs om promotie naar de eredivisie geen supporters mee mogen.
Maandagmorgen is er een gesprek geweest tussen de directie van de voetbalclub, vertegenwoordigers van de supportersverenigingen Haagsche Bluf, FCDH en FanSupport en met Van Heugten Tours.

Ordelijk laten verlopen

Na afloop hebben de supportersverenigingen zich gedistantieerd van het gedrag van de supporters en aangegeven dat ze zelf een actieve rol zullen gaan spelen bij het ordelijk laten verlopen van toekomstige uitwedstrijden, samen met veiligheidsmedewerkers van ADO Den Haag. Daarom vertrouwt ADO er nu op dat er voor de uitwedstrijd zaterdag een buscombi kan worden aangeboden in een aangepaste vorm. Hoe precies, wordt woensdag duidelijk.
De supporters die de vernielingen hebben aangericht zijn inmiddels op beelden herkend. Tegen hen wordt aangifte gedaan bij de politie, meldt ADO. Zij zullen aansprakelijk worden gesteld voor 'de mentale en fysieke schade' en kunnen 'een (landelijk) stadionverbod tegemoet zien'.
LEES OOK: