Verheydt kopt 'met zijn kuifje' bijna deuk in de paal: 'Liet hem eroverheen glijden'

Thomas Verheydt (r) viert zijn treffer
Thomas Verheydt (r) viert zijn treffer © Soccrates Images
DEN HAAG - Het was een doelpunt dat menig ADO Den Haag-supporter zich over tien jaar nog zal herinneren. Met een snoeiharde kopbal in de kruising kopte Thomas Verheydt in de gewonnen heenwedstrijd tegen FC Eindhoven de 2-0 tegen de touwen.
'Ik kopte hem zo hard mogelijk', beschrijft de van een blessure teruggekeerde spits zijn wondergoal. 'Boy Kemper gaf de voorzet eigenlijk net iets te ver, maar doordat ik kracht zette en hem goed raakte, gaf ik hem effect mee. Ik liet hem over mijn kuifje glijden.'
Verheydt scoort 'met zijn kuifje' tegen FC Eindhoven
De doelpuntenmachine, die in de competitie verantwoordelijk was voor dertig treffers, had het lastig met de Eindhovense verdedigers. Meerdere malen ging hij naar de grond in een duel.

Scheidsrechter laat doorspelen

'Zij speelden slim', aldus Verheydt, die baalt dat scheidsrechter Jochem Kamphuis er telkens niets in zag. 'Ik heb meerdere ellebogen gehad en had verwacht dat Kamphuis er wel wat van zou zeggen, maar hij liet veel toe. Zaterdag zullen we weten of deze uitslag genoeg was', doelt hij op de 2-1 overwinning van de Hagenaren.
Alessandro Damen staat op verjaardag onder de lat tegen FC Eindhoven
De kans bestaat dat in Eindhoven net als dinsdagavond Alessandro Damen onder de lat staat. Hugo Wentges is ziek, waardoor Damen tegen de Eindhovenaren het Haagse doel verdedigde. Dit deed hij naar behoren.

Damen tegen Heracles?

'Ik begon al gelijk lekker met twee reddingen in tien minuten. Dan zit je gelijk in de wedstrijd', aldus Damen. 'Aangezien ik de afgelopen weken een mindere periode heb gehad, is het voor mijzelf een soort revanche dat ik er nu sta. Dan komt er zeker wel wat ontlading bij mij vrij ja.'
Mocht ADO doorstomen naar de finale van de play-offs, dan is het zelfs mogelijk dat daarin zijn werkgever Heracles Almelo de tegenstander is. Damen wordt deze tweede seizoenshelft namelijk gehuurd van de ploeg uit Overijssel.

89.3 FM Radio West

'Dat zou een bizarre wending zijn', blikt hij vooruit op de eventuele tegenstander. 'Het zou niet moeilijk zijn om daartegen te spelen, want ik sta nu hier onder contract. ADO is mijn team. Het is afwachten wat er in de zomer komt, maar ik ga nu eerst herstellen. Wellicht sta ik er zaterdag weer.'
De wedstrijd FC Eindhoven - ADO Den Haag is zaterdag vanaf 16.30 uur live te volgen via 89.3 FM Radio West.