DIOK uit Leiden dankzij overtuigende overwinning nog maar één duel verwijderd van landstitel

Tom van Loon namens DIOK aan de bal tijdens eerdere ontmoeting met de Haagsche RC © Omroep West
DEN HAAG - LRC DIOK uit Leiden heeft zich geplaatst voor de finale in de strijd om het landskampioenschap. Dankzij een 45-25 overwinning op de Haagsche RC lukte het de rugbyers om op eigen kracht de felbegeerde eindstrijd te bereiken. Daardoor behouden de Leidenaren uitzicht op titelprolongatie.
Tweede rijer Jordan Kersten repte voorafgaand aan het duel al van een 'mini-finale'. Bij een zege op de Haagse ploeg zou DIOK hoe dan ook bovenaan de Winnaarsronde eindigen. In Amsterdam wordt op 28 mei bepaald welke ploeg zich tot Nederlands kampioen kroont. Dat de Haagsche RC een niet te onderschatten ploeg zijn, bleek wel uit de openingsfase.
Toch wist DIOK de kampioensvorm kracht te onderstrepen door nog voor rust op een 24-15 voorsprong te komen. Anders dan de score doet vermoeden ging het duel gelijk op. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd definitief beslist. Een schitterende individuele actie werd bekroond met een try. Een geslaagde conversie volgde waarmee de stand naar 38-25 in het voordeel van de thuisploeg getild.

Op karakter over de streep

In het restant van het duel kwam de overwinning niet meer in gevaar, waardoor de Leidenaren nog maar één duel verwijderd zijn van het prolongeren van de landstitel. Uiteindelijk liep DIOK in de laatste minuut nog verder uit naar 45-25 en zal het daardoor met een gerust hart afreizen richting de finale.