Ongelofelijk maar waar: 38 doelpunten bij Haagse voetbalwedstrijd in vierde klasse

Voetballers in actie
Voetballers in actie © Pxhere
DEN HAAG - Een bizarre uitslag zaterdag bij het duel tussen HMSH en SV Houtwijk in de vierde klasse F van disctrict West II. De bezoekers wonnen met maar liefst 1-37 (!) van de bijzonder zwakke thuisclub. Opmerkelijk genoeg is door de monsterscore de strijd om het kampioenschap een nieuw leven ingeblazen.
HMSH beleefde in eigen huis een rampzalige middag en keek tijdens de rust al tegen de haast onwerkelijke achterstand van 0-17 aan. Vorige week zaterdag was dat nog de uitslag na negentig minuten voetbal, toen de hekkensluiter in de vierde klasse F op bezoek ging bij GDA.
Vlak na rust voltrok zich een horrorscenario voor HMSH. Een speler kreeg eerst rood, waarna tot overmaat van ramp de keeper van de gastheren ook nog eens geblesseerd uitviel. Mede ingegeven door het numerieke overtal schoot Houtwijk nog eens twintig keer met scherp. Lorenzo Scheffer en Sinan Ocal beleefden een middag om nooit meer te vergeten en lieten het net beiden acht keer bollen.

Gefronste wenkbrauwen

Bij de concurrent voor de titel, MSV'71, zal er vreemd opgekeken zijn nadat de 1-37 overwinning van SV Houtwijk hen ter ore kwam. Zij wonnen eerder op de dag al met 10-0 van ODB. Door de overwinning wippen de Hagenaars over de voetbalvereniging uit Maassluis heen.
Zowel SV Houtwijk (+71) als MSV'71 (+66) verzamelden tot dusver 54 punten uit 24 wedstrijden. De titel leek lange tijd mijlenver weg voor de Haagse ploeg door de grote achterstand in doelsaldo, maar dankzij de hoogst merkwaardige uitslag is dit niet langer zo. Het is niet voor het eerst dat trainer Richard Douw een dergelijk doelpuntenfestijn meemaakt. Met SV Loosduinen won hij in 2014 al eens met 31-0.