Feest barst los in Katwijk na titel: 'Genieten met een hoofdletter G'

KATWIJK - VV Katwijk kroonde zich zaterdagavond tot kampioen van de tweede divisie. Supporters en spelers genieten volop van de titel. 'Dit is genieten met een hoofdletter G', zegt verdediger Kay Blokland.
De ploeg uit het vissersdorp is niet meer in te halen door de concurrentie, nadat Jong Sparta Rotterdam eerder op de dag onderuit ging tegen De Treffers (2-1). De ontlading na het binnenhalen van de titel is dan ook groot. Nadat de Groesbekers in de 73ste minuut de 2-1 binnenschoten, barstte het feest los bij Katwijk.
De club leeft in onmin met de burgemeester, die wegens te weinig beschikbare agenten een huldiging op zaterdag verbood. Nu viert de plaatselijke trots de landstitel op het eigen sportpark De Krom.
'Als je hier al die mensenmassa's ziet, is het toch even anders. Wat een feest man', reageert aanvoerder Robert Susan, die aanvankelijk nog baalde van de situatie omdat zijn ploeg eerder op de dag verloren had. Tijdens de wedstrijd van de Rotterdammers met De Treffers begon de captain naar eigen zeggen 'te voelen' dat het kampioenschap er nog zaterdag in zou zitten. 'In de bus kregen we te horen dat het 1-0 stond en het weer heel snel 1-1 werd. Dan valt die 2-1 en dan gaat het dak eraf.'
Kay Blokland geeft aan te balen van de nederlaag tegen Excelsior Maassluis, waardoor het feestje nog even moest worden uitgesteld. 'Het is een beetje jammer dat je zo'n potje op die manier verliest', zegt de verdediger. 'Maar als je ziet hoe iedereen hier blijft hangen en meeleeft met de wedstrijd is het echt waanzinnig. Het is genieten met een hoofdletter G. Het is één groot feest, echt bizar.'

Podium in brand

Even leek een brand nog roet in het eten te gooien voor de aanstaande huldiging. Het podium vatte vlam vlak voor het eindsignaal bij De Treffers - Jong Sparta. De brandweer moest uitrukken om de helpende hand te bieden.
Kersvers kampioen Katwijk viert feest na laatste fluitsignaal bij De Treffers - Jong Sparta
Uiteindelijk was het langverwachte moment om 20.30 uur eindelijk daar. De massaal toegestroomde supporters onthaalden hun helden op fantastische wijze. Na het tonen van de kampioensschaal door aanvoerder Susan kon het feest echt losbarsten.