Uitslagen amateurvoetbal: Freek van Eijk bezorgt Scheveningen een punt, Quick Boys verliest

Freek van Eijk van Scheveningen
Freek van Eijk van Scheveningen © Orange Pictures
REGIO - Bekijk hier alle uitslagen en doelpuntenmakers in de tweede en derde divisie

Donderdag 26 mei

Tweede divisie

Noordwijk - TEC: 0-3 (0-1)
  • 0-1 Junior Ebobo
  • 0-2 Anass Aamri
  • 0-3 Anass Aamri
De gasten uit Tiel hebben zich door de overwinning veiliggespeeld en zijn volgend seizoen ook te bewonderen in de tweede divisie.
Kozakken Boys - Quick Boys : 2-0 (0-0)
  • 1-0 Thomas Marijnissen
  • 2-0 Johnny Lommers
Een slecht spelend Quick Boys heeft verloren van een tegen nacompetitie vechtend Kozakken Boys. Doelman Paul van der Helm stak er bij de Katwijkers met kop en schouders bovenuit. Hij zorgde ervoor dat de schade maar twee tegendoelpunten was.
Spakenburg - Scheveningen: 1-1 (0-0)
  • 1-0 Lowie van Zundert
  • 1-1 Freek van Eijk
Scheveningen heeft een punt overgehouden aan het treffen met Spakenburg. Freek van Eijk schoot tien minuten voor tijd de Schollekoppen naast Spakenburg. De ploeg van John Blok is terug te vinden op de negende plek in de tweede divisie.

• 5-3 Nordin Zoufri
Westlandia hangt aan een zijden draadje. Met nog twee wedstrijden te spelen staat de ploeg uit Naaldwijk kleurloos laatste in de derde divisie. De achterstand op de zestiende plek, die recht geeft op nacompetitie is drie punten.
Met nog een half uur op de klok scoorde Westlandia de 3-2, al was dat niet zo bedoeld, schrijft mediapartner WOS. Na een scheidsrechtersbal wilde Hercules de bal terugspelen op de keeper. Westlandiaan Desley Bransen dacht daarbij te helpen, maar schoot de bal in het doel. Dat werd door de Utrechters als onsportief ervaren, waardoor er een opstootje ontstond. Na een kwartier onderbreking kon de scheidsrechter de wedstrijd weer hervatten. De ploegen waren overeengekomen dat Hercules vanaf de aftrap een doelpunt cadeau zou krijgen.
Hoogland - Quick: 3-0 (1-0)
  • 1-0 Oskar van Logtestijn
  • 2-0 Coen Heus
  • 3-0 Bas Wobbes
Voor Quick stonden er geen belangen meer op het spel. De Haagse ploeg staat netjes in het linkerrijtje en is uitgeschakeld om de periodetitel. De volgende twee wedstrijden zal de ploeg van Paul van der Zwaan rustig het seizoen uitvoetballen.

• 1-1 Enzo Stroo
FC Lisse kwam maar moeizaam op gang en moest de eerste helft genoegen nemen met kleine kansjes. Harkemase Boys begon beter aan de strijd en maakte dankzij Jhurrey Margaritha in de twaalfde minuut al de eerste treffer. In de 44ste minuut kwam de Friese club gevaarlijk dichtbij de 2-0, maar de bal ging rakelings langs de goal. In de tweede helft lukte het FC Lisse de wedstrijd te keren en zette steeds meer druk op de thuisploeg. Al snel maakte Enzo Stroo in de 54ste minuut de gelijkmaker. Daarna kregen Toon Zwetsloot en Ludcinio Marengo nog twee grote kansen om de 1-2 te maken, maar die belandden allemaal net naast het Harkemase doel.
  • Excelsior'31 - SteDoCo: 0-0
  • Staphorst - DVS'33 Ermelo: 1-3

• OFC - ADO '20: 0-0
Rijnsburgse Boys-speler Zeldenrust baalt na een spaarzame misser | Foto:

Dinsdag 24 mei

Jong Volendam - Rijnsburgse Boys: 1-0 (0-0)
  • 1-0 Tayrell Wouter
In een saai duel heeft Rijnsburgse Boys zijn meerdere moeten erkennen in Jong Volendam. Een kwartier voor tijd werd de enige treffer van het duel gemaakt.
Katwijk - IJsselmeervogels: 2-0 (2-0)
  • 1-0 Ahmed El Azzouti
  • 2-0 Ahmed El Azzouti
Nadat de spelers van IJsselmeervogels een erehaag hadden gevormd voor de kersverse kampioen Katwijk, werd er gefloten voor het begin van het duel tussen de twee topclubs uit het amateurvoetbal. Katwijk liet meteen zien dat ze de beste ploeg zijn in de tweede divisie op dit moment. Ahmed El Azzouti scoorde in het eerste kwartier twee keer. Daarbij bleef het op sportpark De Krom.
De spelers van IJsselmeervogels vormen een erehaag voor Katwijk
De spelers van IJsselmeervogels vormen een erehaag voor Katwijk © Orange Pictures

• 0-5 Dirk Hoekstra
Ter Leede is over VVSB heengelopen in een heuse Bollenstreekderby. Na 35 minuten stond het al 0-4 voor de ploeg uit Sassenheim. In de tweede helft waren er meer rode kaarten dan doelpunten te tellen. Beide ploegen moesten met tien man door, alleen Ter Leede wist nog te scoren.
  • Barendrecht - HSV Hoek: 1-3
  • Ajax amateurs - Sparta Nijkerk: 0-1
  • Sportlust '46 - DOVO: 0-2