Erop of eronder voor ADO: volg de promotiestrijd zondag de hele dag bij Omroep West

ADO-supporters
ADO-supporters © Soccrates Images
DEN HAAG - Er staat zondag heel wat op het spel voor ADO Den Haag. Als de Hagenaars in eigen huis afrekenen met Excelsior promoveren ze naar de eredivisie. Omroep West is er live bij op radio en via de app en site.
Om te promoveren moet de ploeg van Giovanni Franken zondag Excelsior zien te verslaan. In de heenwedstrijd wist ADO in de slotfase nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Door een late treffer van Sem Steijn eindigde die wedstrijd in 1-1. Een aardige uitgangspositie dus voor ADO voor de return voor eigen publiek.
Wil je niks missen van de wedstrijd, dan zit je bij Omroep West goed. Om 17.00 uur begint de extra uitzending op Radio West. En natuurlijk kun je ook alles online volgen via de site en app.
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior is zondagavond om 18.00 uur. Voorafgaand aan de beslissende pot staat er in het stadion een optreden gepland van zanger John West. Dat idee werd geopperd door topscorer Thomas Verheydt:
Thomas Verheydt over het idee om John West te laten spelen

'Zondag wordt een gekkenhuis'

In de heenwedstrijd hadden de Hagenaars het lastig tegen Excelsior, dat vlak na rust verdiend op voorsprong kwam. Toch voerde ADO de laatste tien minuten zodanig de druk op, dat Sem Steijn vlak voor tijd tot scoren kwam. 'Dat we zo laat nog de gelijkmaker hebben gemaakt, laat zien dat we er alles aan hebben gedaan en veerkracht hebben getoond.'
De spelers kijken dan ook met vertrouwen naar zondag. 'Aanstaande zondag zal het een gekkenhuis worden', voorspelt doelpuntenmaker Steijn. 'Zondag gaan we voor goud', blikt Verheydt vooruit op de voor ADO belangrijkste wedstrijd van het jaar. Mocht ADO winnen, dan keert het na een jaar afwezigheid direct weer terug in de eredivisie.
Bekijk hier hoe de spelersbus van ADO Den Haag na afloop van de wedstrijd van dinsdagavond werd onthaald bij het Cars Jeans Stadion:
ADO-spelers onthaald met vuurwerk en gezang