Komende nacht geen treinen en bussen naar Delft vanwege wedstrijd Feyenoord

Station Delft
Station Delft © ANP
DELFT - De nachttreinen van de NS rijden in de nacht van woensdag op donderdag niet langs Delft vanwege gepland onderhoud aan het spoor. Normaal gesproken zou de NS dan bussen inzetten tussen Den Haag, Delft en Rotterdam, maar dat gebeurt nu niet. Doordat Feyenoord de finale van de Conference League speelt, verwacht de NS veel reizigers, maar er zijn niet genoeg buschauffeurs en begeleiders beschikbaar om die mensenmassa te verwerken. 'Daarom rijden er nu ook geen vervangende bussen', laat een NS-woordvoerder weten.
De laatste treinen naar Delft rijden iets na middernacht. De eerste treinen donderdag rijden vroeg in de ochtend naar de Zuid-Hollandse stad. De nachttreinen tussen Rotterdam en Den Haag rijden om via Gouda.
Reizigersorganisatie Rover is niet te spreken over het besluit. De organisatie wil onder meer weten of de NS aan het einde van de avond niet meer en langere treinen kan inzetten om de voetbalfans weg te brengen uit Rotterdam. Daarnaast vindt Rover dat de NS alternatief vervoer zou moeten bieden 'als Delft echt niet per bus of trein kan worden bereikt deze nacht. Anders zou compensatie van kosten van eigen vervoer het minste zijn dat de NS kan doen.'