Amateurvoetbal: Westlandia pakt laatste strohalm, Quick verliest in eigen huis

Desley Bransen van Westlandia
Desley Bransen van Westlandia © Orange Pictures
REGIO - Bekijk alle uitslagen en doelpuntenmakers in het amateurvoetbal in dit bericht.

Zondag 29 mei

Uitslagen derde divisie zondag

Westlandia - Groene Ster: 3-0 (0-0)
  • 1-0 Ouanis Kellouh
  • 2-0 Ouanis Kellouh
  • 3-0 Dennis Petit (eigen goal)
Westlandia heeft de laatste kans gegrepen om nacompetitie af te dwingen. Bij verlies vandaag was de ploeg uit Naaldwijk gedegradeerd. Door een goede tweede helft waarin alle doelpunten vielen, mag de ploeg hopen op een reddingsboei. Daarvoor moet volgende week wel gewonnen worden van HSC'21 en zijn de Westlanders afhankelijk van resultaten op andere velden.
Quick - Hercules: 0-1 (0-0)
  • 0-1 Tyrone Fonville
Quick zakt een plaatsje op de ranglijst en staat negende na de nederlaag tegen Hercules. Hercules heeft alles in eigen hand om kampioen van de derde divisie zondag te worden.

Uitslagen tweede divisie

Quick Boys - Jong FC Volendam: 1-3 (1-1)
  • 0-1 Blom
  • 1-1 El Kachati
  • 1-2 Koorndijk
  • 1-3 Nazih
Er was eigenlijk weinig aan de hand voor Quick Boys totdat Sem van Duijn bij een 1-1 stand met rood van het veld werd gescoord. Het belofteteam van de promovendus naar de eredivisie was effectief en trok een 1-3 winst over de streep. De ploeg van Edwin Grünholz blijft steken op de elfde plaats op de ranglijst.
Rijnsburgse Boys - Jong Sparta Rotterdam: 2-1 (0-1)
  • 0-1 Scholten
  • 1-1 Van der Moot
  • 2-1 Zandbergen
Rob Zandbergen heeft zijn ploeg een grote dienst bewezen door in de 88ste minuut de winnende te maken tegen Jong Sparta Rotterdam. Met zijn winnende treffer bezorgde hij Rijnsburgse Boys een vervangende periodetitel, waardoor 'de Uien' zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de KNVB Beker van volgend seizoen.
Scheveningen - Kozakken Boys: 2-1 (0-1)
  • 0-1 Marijnissen
  • 1-1 Immers
  • 2-1 Immers
Het was dé middag van oud-ADO Den Haag-speler Lex Immers. Lange tijd leek het erop dat 'de Schollekoppen' met lege handen achter zouden blijven, maar met de gelijkmaker in de 89ste minuut bezorgde hij zijn ploeg alsnog een punt. Althans, daar leek het op. Want een minuut later maakte hij het feest op Sportpark Houtrust compleet door ook de winnende in de touwen te werken. Scheveningen staat op de achtste plaats op de ranglijst.
  • 1-5 Van Oosten
VV Noordwijk beleefde een fantastische middag tegen het al gedegradeerde ASWH. De bezoekers lieten de thuisploeg geen moment in de wedstrijd komen en kwamen uiteindelijk tot vijf treffers.
Koninklijke HFC - VV Katwijk: 4-1 (1-1)
  • 1-0 Hulleman
  • 1-1 El Azzouti
  • 2-1 Boer
  • 3-1 Yuksel
  • 4-1 Noordmans
VV Katwijk lijkt wellicht iets te zwaar getafeld te hebben na het behalen van het kampioenschap van vorige week. Na rust ging het hard aan het Sportpark aan de Spanjaardslaan. Direct na rust maakte Wessel Boer de 2-1, wat de inleiding was van een ruime nederlaag voor de kampioen van de tweede divisie.

• 3-1 Toon Zwetsloot
FC Lisse heeft zich tot kampioen van de derde divisie gekroond. Op sportpark Ter Specke werd Staphorst met 3-1 verslagen, waardoor de Bollenstreekclub niet meer te achterhalen is door de concurrenten. Door het kampioenschap speelt FC Lisse volgend seizoen weer in de tweede divisie, de competitie waar de club in 2018 uit degradeerde.
Hoek - VVSB: 2-0 (1-0)
  • 1-0 De Jager
  • 2-0 Schalkwijk
VVSB heeft geen punten overgehouden aan het duel met HSV Hoek. Ruben de Jager en Steve Schalkwijk scoorden namens de thuisploeg.
Ter Leede - Sportlust '46: 0-5 (0-2)
Ter Leede maakte op eigen veld geen schijn van kans tegen de nummer drie van de ranglijst. Liefst vijf keer vond de ploeg uit Woerden, die al een periodetitel in de wacht sleepte, het net. Met nog één speelronde te gaan, zal Ter Leede in de middenmoot van de ranglijst eindigen.
  • DVS '33 - Barendrecht: 4-1
  • ODIN '59 - Harkemase Boys: 3-3
  • SteDoCo - Ajax: 1-1
  • DOVO - GOES: 3-0
  • ACV Assen - Excelsior '31: 0-2
  • Sparta Nijkerk - VVOG: 3-2