VVSB ontloopt nacompetitie door treffer in laatste seconde

Youssef Blel groeide uit tot matchwinner bij VVSB
Youssef Blel groeide uit tot matchwinner bij VVSB © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - VVSB heeft zich dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen FC Lisse verzekerd van een extra jaar in de derde divisie. In de allerlaatste minuut was het clubtopscorer Youssef Blel die met zijn treffer alles en iedereen op sportpark De Boekhorst in extase bracht. Dankzij de remise wordt een indrukwekkende opmars besloten met een veertiende plaats.
Met vuurwerk zorgden de supporters voor een prachtige sfeeractie voorafgaand aan het cruciale duel voor de Noordwijkerhouters. Ook de spelers van VVSB lieten zich voorafgaand aan de wedstrijd van hun beste kant zien door een erehaag te vormen voor kersvers kampioen FC Lisse.
Samenvatting VVSB - FC Lisse
Na een gezapige openingsfase waarin grote kansen uitbleven, moest Mo Adouch in zijn laatste duel voor FC Lisse al vroeg de strijd staken. De 22-jarige multifunctionele speler viel geblesseerd uit en werd vervangen door Mitchel Bormann. Na twintig minuten waren de eerste twee mogelijkheden voor VVSB, maar stond voorin het vizier niet op scherp.
Tranen bij VVSB-coach Wilfred van Leeuwen: 'Beste prestatie uit mijn trainerscarrière'

Lange tijd op achterstand

Na een halfuur ontbrandde de ontmoeting volledig. Eerst was het Enzo Stroo die de bezoekers vanaf de rand van het strafschopgebied op voorsprong schoot. Amper bekomen van de tegentreffer stond de gelijkmaker alweer op het bord. Het was Obi Onyeike die VVSB van dichtbij langszij kopte. Toch ging de ploeg van Wilfred van Leeuwen met een achterstand richting de kleedkamers. Het was Jeffrey Klijbroek die in de 42ste minuut voor de hernieuwde voorsprong van 'Lis' zorgde.
Youssef Blel vertrekt als held bij VVSB: 'Youssef, bedankt!'
Na rust drong VVSB aan. Eerst zeilde een voorzet van Jermano Lo Fo Sang bijna binnen, waarna even later Ivan Spijkstra net niet af kon drukken. Vervolgens kopte Blel in de 64ste minuut rakelings naast. Toch was de grootste kans voor Lisse. Stroo ging drie minuten later alleen op doelman Ruben Valk af. VVSB bleef in leven doordat de aanvaller naast schoot.

De allerlaatste seconde

De Noordwijkerhouters regen de kansen aaneen, maar bleven ongelukkig in de afronding. Lo Fo Sang zorgde met een prachtig schot van afstand bijna voor de aansluitingstreffer, maar het aluminium stond een treffer in de weg. Met enkel aanvallende wissels speelde VVSB op den duur alles of niets maar wilde de bal, ondanks een spervuur aan schoten, er niet in.
VVSB'ers uitgeblust na handhaving: 'Paar paracetamolletjes en lekker door'
Toen de thuisclub te horen kreeg dat mede-laagvlieger ODIN' 59 in de 95ste minuut de gelijkmaker tegen Excelsior '31 had aangetekend, leek VVSB dood en begraven. Virtueel daalden zij daardoor naar de vijftiende plaats en zou een plek in de nacompetitie een feit zijn. Zo ver kwam het niet. Alsof het geschreven in de sterren stond, was het Blel - na de winterstop al zo vaak de uitblinker - die in de allerlaatste minuut De Boekhorst deed ontploffen. Na zijn goal van dichtbij was het direct afgelopen. Daardoor blijft VVSB vertegenwoordigd in de derde divisie.