Rijnvogels is kampioen: 'Ik voel alleen maar vreugde, dit is echt fantastisch'

Rijnvogels is kampioen: 'Ik voel alleen maar vreugde, dit is echt fantastisch'
Rijnvogels is kampioen: 'Ik voel alleen maar vreugde, dit is echt fantastisch'
KATWIJK - FC Rijnvogels heeft zich dankzij een overtuigende overwinning op VV Zwaluwen tot kampioen van de hoofdklasse zaterdag A gekroond. De thuisploeg won met 2-0 en promoveert daardoor geheel op eigen kracht naar de derde divisie.
Het publiek was massaal uitgelopen voor de kampioenswedstrijd van de Katwijkers. Onder begeleiding van luid vuurwerk betraden de voetballers het veld voor het laatste duel van het Hoofdklasseseizoen. Bij een zege zou de titel sowieso een feit zijn. Bij een ander resultaat moest er gekeken worden naar de andere velden. De prachtige show gaf FC Rijnvogels duidelijk vleugels, want al na zes minuten bolde het net voor het eerst. Roy van Leeuwen was het goudhaantje. Alhoewel de beste kansen voor de thuisploeg bleven, bleef het volgende doelpunt voor rust uit.
Mogelijkheden waren in eerste instantie niet aan achtereenvolgens Leonard de Beste en Kasper Michel besteed. Zij kopten beiden naast. Daardoor zochten beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op. Vooral het gemoed bij de thuisploeg was positief: Rijnvogels voetbalde als een kampioen, domineerde en liet de bal makkelijk rondgaan. De bezoekers uit Vlaardingen hadden niets in te brengen.
Roy van Leeuwen is uitzinnig van vreugde nadat hij FC Rijnvogels op voorsprong heeft geschoten
Roy van Leeuwen is uitzinnig van vreugde nadat hij FC Rijnvogels op voorsprong heeft geschoten © Orange Pictures

'Freewheelend' naar de titel

Twee minuten na de theepauze kon de titel Rijnvogels amper meer ontgaan, nadat opnieuw Van Leeuwen doel trof. Daarmee bracht hij het massaal uitgelopen publiek op sportpark de Kooltuin in extase. 'Freewheelend' speelden de Katwijkers zich naar de overwinning en kwam geen enkel moment in het restant van de wedstrijd in de problemen. Direct na het laatste fluitsignaal barstte het kampioensfeest los. Na afloop van het duel stond de matchwinner voor de microfoon bij Zuid-Holland Sport. 'Ik heb vannacht redelijk geslapen', zegt Van Leeuwen. 'Door de week heen is het wel vaak door me heen gegaan. Als je het seizoen zo mag eindigen, is dat prachtig. Je ziet wat het losmaakt op de club: echt prachtig.'
Toch was Van Leeuwen er na de vroege 1-0 niet helemaal op gerust dat Rijnvogels de wedstrijd tot een goed einde ging brengen. 'Hoe langer het doelpunt uitblijft, gaan zij misschien geloven in iets anders dan een nederlaag.' Na de 2-0 wist de aanvaller wél zeker dat de schaal in Katwijk binnen was. 'Dan wordt er omgeroepen dat Feyenoord en Capelle achter staan. Vanaf de zeventigste minuut dat 'hij' binnen is. Ik voel alleen maar vreugde, echt fantastisch. Het is heerlijk.'