Spelers Nederlands Elftal trainen in shirts amateurclubs

Memphis Depay in het shirt van VV Moordrecht
Memphis Depay in het shirt van VV Moordrecht © Orange Pictures
REGIO - Memphis Depay, Stefan de Vrij en Nathan Aké trainden vrijdagmiddag bij het Nederlands elftal in de shirts van respectievelijk VV Moordrecht, VV Spirit en Wilhelmus. Met het dragen van het shirt van hun eerste amateurclub, trappen de spelers van het Nederlands elftal de Nationale Voetbaldag officieel af.
Hoewel het landelijke evenement Nationale Voetbaldag heet, vieren leden van de KNVB komend weekend het amateurvoetbal. Zo wordt door de nationale voetbalbond gevraagd om vrijdag het shirt van je eigen amateurclub te dragen. Ook vinden er bij verschillende voetbalclubs activiteiten plaats komende dagen.
Nathan Aké in het shirt van Wilhelmus
Nathan Aké in het shirt van Wilhelmus © Orange Pictures
Aké begon als zesjarige met voetballen bij VV Wilhelmus uit Voorburg. Na twee jaar maakte de verdediger al de overstap naar de jeugd van ADO Den Haag. Via de opleidingen van Feyenoord en Chelsea kwam hij vervolgens in het profvoetbal terecht. De 26-voudig international scoorde drie keer voor Oranje en werd afgelopen jaar met zijn club Manchester City kampioen van Engeland.

Derde op topscorerslijst allertijden

Ook Memphis Depay kwam al snel via de amateurs bij een profclub terecht. Na drie jaar te hebben gespeeld voor VV Moordrecht, maakte hij in 2003 als negenjarige de overstap naar Sparta. Na drie jaar bij de Rotterdammers kwam hij bij PSV terecht, waar hij uitgroeide tot international. De spits staat momenteel derde op de topscorerslijst allertijden van het Nederlands elftal. Voor zijn 41 doelpunten had de Barcelona-speler 78 interlands nodig.
Stefan de Vrij in het shirt van VV Spirit
Stefan de Vrij in het shirt van VV Spirit © Orange Pictures
Ook Stefan de Vrij was in het shirt van zijn jeugdteam te zien bij het Nederland elftal. Bij VV Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel zette de verdediger de eerste stapjes op een voetbalveld. Na vijf jaar voor de club uit zijn geboortedorp te hebben gespeeld, ging de speler van Internazionale naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2014 brak hij definitief door omdat hij een goed WK speelde in Brazilië. Tegenwoordig staat de teller van De Vrij op 56 interlands, waarin hij drie keer scoorde.