ADO moet in eerste seizoenshelft op bezoek bij eredivisiedegradanten

ADO-speler Xander Severina in duel met een tegenstander van FC Den Bosch
ADO-speler Xander Severina in duel met een tegenstander van FC Den Bosch © Orange Pictures
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Dirk Kuijt weet welke tegenstanders hij kan verwachten tijdens de competitiestart. Volgens het concept competitieprogramma van de KNVB begint zijn ploeg op 5 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een week later staat in de eerste divisie een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.
Opvallend is dat ADO eerst een uitwedstrijd tegen alle degradanten uit de eerste divisie speelt. Naast de openingswedstrijd, uit tegen Heracles, moet de Haagse ploeg op 2 september naar Willem II. Op 16 september staat een duel in Zwolle tegen PEC op het programma.
Ook de eerste wedstrijd tegen gevallen grootmacht NAC Breda is een uitduel. Op 14 oktober mag Kuijt met zijn mannen naar West-Brabant. Tegenstanders van naam die ADO in de eerste seizoenshelft in eigen huis treft zijn FC Eindhoven, De Graafschap, VVV Venlo en Roda JC.

Uitwedstrijd tegen Jong AZ

ADO sluit de competitie af met een uitduel tegen Jong AZ. Op 19 mei zullen de talenten uit Noord-Holland de tegenstander zijn. Een week eerder is FC Dordrecht de tegenstander in de laatste thuiswedstrijd.
De play-offs om een plek in de eredivisie beginnen op dinsdag 30 mei. De laatste finalewedstrijd wordt op zondag 11 juni gespeeld.