ADO Den Haag gaat vol voor Verheydt en doet clubtopscorer ‘fantastische’ aanbieding

Thomas Verheydt in actie namens ADO Den Haag
Thomas Verheydt in actie namens ADO Den Haag © Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO Den Haag zet alles op alles om clubtopscorer Thomas Verheydt langer aan boord te houden. De Haagse club heeft de spits een sterk verbeterd contract aangeboden, waardoor het verzekerd zou zijn van nog een seizoen doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. De 30-jarige speler heeft het voorstel in beraad.
Dat ADO met Verheydt door wil is niet gek. Los van het feit dat het een grote wens is van de nieuwe trainer, Dirk Kuijt, staat Verheydt garant voor doelpunten, veel doelpunten. De afgelopen jaren is vaak gebleken dat de ploeg die de topscorer aflevert, grote kans maakt op promotie. Zo promoveerde SC Cambuur na 38 doelpunten van Robert Mühren in 2020/2021 en ging Excelsior tot twee keer een stapje hogerop nadat Dallinga (32) en Veldwijk (30) met de topscorerstitel aan de haal gingen.
Formeel heeft Verheydt nog een doorlopend contract, maar diverse clausules maken het mogelijk dat de aanvaller gratis kan vertrekken naar bepaalde delen van de wereld. Ook is hij voor binnenlandse clubs voor een gelimiteerde transfersom op te pikken. Daarom heeft ADO Den Haag een nieuw voorstel voorgeschoteld aan de Haagse spits. Ingewijden spreken van een 'fantastische' aanbieding. Ook in het buitenland staat de Hagenaar er goed op. Meerdere clubs azen op de aanvaller.

Deze week meer duidelijkheid

De Haagse club hoopt deze week spijkers met koppen te kunnen slaan. De doelstelling van de club en trainer Kuijt is promoveren, en dat zou een flinke boost kunnen krijgen met het eventueel langer aanblijven van Verheydt. Het zal andere spelers mogelijk doen besluiten bij te tekenen of richting ADO Den Haag te komen. Kuijt sprak eerder de wens uit zijn selectie voor de eerste training deels op orde te hebben. Aankomende zondag staat de eerste veldtraining op het programma.
Naast het langer aanblijven van Verheydt hoopt ADO ook op een langer verblijf van Jamal Amofa. De verdediger heeft nog geen voorstel ontvangen. Ook vanuit de bovenkant van de Eerste Divisie en door enkele clubs uit de Eredivisie wordt naar Amofa gekeken. Daarnaast hebben Gregor Breinburg en Samy Bourard een nieuw voorstel ontvangen. Of het tweetal daar op in gaat is nog niet bekend. Verdediger Herve Matthys staat ook op de shortlist van ADO Den Haag, maar de Belg hoopt op een overstap naar een Eredivisieclub.

Buitenlandse belangstelling Ricardo Kishna

ADO Den Haag hoopt Ricardo Kishna ook langer te binden. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag. De buitenspeler kan rekenen op genoeg buitenlandse belangstelling en liet eerder al doorschemeren niet te gaan verlengen.