Verheydt blijft uit handen van andere clubs: ADO Den Haag slaat slag en verlengt contract

Thomas Verheydt is nog in de strijd om de topscorerstitel
Thomas Verheydt is nog in de strijd om de topscorerstitel © Soccrates Images
DEN HAAG - Thomas Verheydt heeft zijn contract bij ADO Den Haag verlengd, zo meldt de Haagse club. De 30-jarige spits tekent voor drie seizoenen bij, waardoor hij niet langer gratis de deur uit kan lopen.
Het was geen geheim dat de Haagse club Verheydt graag wilde behouden voor aankomend seizoen. De Haagse spits werd vorig jaar aangetrokken en was in zijn eerste jaar meteen van grote waarde. Met maar liefst 30 competitiedoelpunten werd de Haagse aanvaller clubtopscorer. Daarnaast werd hij met negen goals de topschutter van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie.
De fysiek sterke spits stond in de nadrukkelijke belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Door een speciale clausule in zijn vorige contract kon hij transfervrij vertrekken naar specifieke landen. Daarnaast was hij voor een vastgesteld bedrag op te halen door een eredivisieclub. Met het ondertekenen van de nieuwe verbintenis lijkt een overstap dus van de baan.

Stroomversnelling

In een eerder stadium sprak de onlangs aangestelde hoofdtrainer Dirk Kuijt al de hoop uit langer over Verheydt voorin te kunnen beschikken. 'Ik kan mij niet voorstellen dat hij zijn droom niet wil waarmaken om te promoveren met ADO', zei de oefenmeester bij zijn presentatie. Tijdens de aansluitende persconferentie sprak de oud-aanvaller de ambitie uit komend seizoen te promoveren naar de eredivisie. Met de aanvaller in de gelederen lijkt die doelstelling weer wat realistischer te worden.
Naast zijn doelpuntendrift in de Keuken Kampioen Divisie, was Verheydt ook in de strijd om de beker en de play-offs met respectievelijk drie en vier treffers zeer belangrijk voor de ploeg. 'De laatste dagen leek het maar niet tot een deal te komen, maar dat is deze middag in een stroomversnelling terecht gekomen', zegt Omroep West-sportverslaggever Jim van der Deijl.