Dirk Kuijt leidt eerste training van ADO in voorbereiding op nieuw seizoen

Dirk Kuijt op de eerste training
Dirk Kuijt op de eerste training © Omroep West/Owen O'Brien
DEN HAAG - ADO Den Haag is zondagochtend officieel begonnen aan het nieuwe seizoen. Op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk stond de eerste training van 2022/2023 op het programma. Het betekende ook de eerste training onder leiding van Dirk Kuijt, de nieuwe trainer van de Haagse club. Honderden supporters bezochten de eerste training.
Alle ogen waren tijdens de training gericht op Thomas Verheydt. De clubtopscorer verlengde midweeks zijn contract. Dat zorgde voor een golf van opluchting. Niet alleen bij de supporters, die de spits vorig seizoen in competitieverband dertig keer zagen scoren, maar ook bij de nieuwe trainer. Kuijt bombardeerde Verheydt bij zijn aanstelling als prioriteit nummer één als het ging om spelers binnenboord houden.
'Ik wilde na het mislopen van promotie alles eerst een plekje geven', vertelt Verheydt over de afgelopen weken. 'Daarna wilde ik kijken wat er allemaal op mijn pad kwam. Dat was veel kan ik zeggen. Clubs uit Thailand, Saudi-Arabië en Qatar waren geïnteresseerd. Maar ADO ook, en daar ben ik nog niet klaar. Ik wil ADO naar de Eredivisie schieten. Daarom heb ik verlengd. Bij mijn club voetballen en dicht bij mijn gezin.'

Eén nieuw gezicht

In de aanvalslinie krijgt Verheydt gezelschap van Max de Waal. De 20-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Ajax en was tijdens de eerste training tot dusver het enige nieuwe gezicht. Tyrese Asante verlengde midweeks zijn contract tot 2025 en de verwachting is dat middenvelders Dhoraso Klas en Gregor Breinburg spoedig zullen volgen.
En daarmee heeft Kuijt in de maand juni al redelijk wat duidelijkheid, iets waar hij tijdens zijn presentatie over sprak. Toch zijn er ook nog veel posities vacant. Verdedigers Jamal Amofa en Herve Matthys hebben hun contract niet verlengd, buitenspelers Eljero Elia (stopt) en Ricardo Kishna (buitenlands avontuur) behoren ook niet meer tot de selectie van ADO. Die posities zullen de komende weken moeten worden opgevuld. Ook een vervanger voor Sem Steijn op de positie van aanvallende middenvelder moet gezocht worden.
Dirk Kuijt op de eerste training
Dirk Kuijt op de eerste training © Omroep West/Owen O'Brien

Beugelsdijk en Werker

De namen die genoemd worden als centrale verdedigers zijn Tom Beugelsdijk en Daryl Werker. De 31-jarige Beugelsdijk houdt momenteel zijn conditie op peil bij Sparta Rotterdam, maar geniet een transfervrije status. Dat geldt ook voor de 27-jarige Werker. Hij speelde het afgelopen seizoen bij Roda JC en kan zowel links als rechts in het centrum van de verdediging spelen.
ADO Den Haag begint de competitie op vrijdag 5 augustus met een uitwedstrijd tegen degradant Heracles Almelo. De eerste thuiswedstrijd is een week later, op zondag 14 augustus tegen Den Bosch. De wedstrijd start om 12.15 uur. In de voorbereiding worden er verschillende oefenwedstrijden gespeeld. Op 9 juli om 14.00 uur tegen Laakkwartier en op 16 juli tegen Deinze uit België. De tegenstander van het oefenduel van 22 juli is nog niet bekend.