Drukke transferdag bij ADO: twee nieuwe spelers, Breinburg verlengt contract

Dirk Carlson bij zijn presentatie
Dirk Carlson bij zijn presentatie © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag kan komend seizoen rekenen op de diensten van Gregor Breinburg, Abdelouafi Belarbi en Dirk Carlson. Middenvelder Breinburg verlengt zijn aflopende contract bij de Haagse club met één jaar, terwijl verdediger Carlson en aanvaller Belarbi voor twee seizoenen tekenen.
De dertigjarige Breinburg was afgelopen jaar een sterkhouder bij ADO. Hij speelde in totaal 22 wedstrijden voor de Haagse club. De rest van de duels miste hij door blessures. Opvallend is dat ADO maar één competitiewedstrijd verloor terwijl Breinburg in de basis stond. De uitwedstrijd tegen Dordrecht ging in maart met 3-1 verloren. Voordat Breinburg bij ADO terechtkwam, speelde hij onder andere voor NEC, De Graafschap en Sparta.
Belarbi speelde vorig seizoen voor Jong Feyenoord. Ook kwam hij uit voor Oranje onder de 21. De spits komt transfervrij over uit Rotterdam.

Luxemburgs international

Dirk Carlson komt over van het Duitse Erzgebirge Aue dat uitkomt in de tweede bundesliga. De in de Verenigde Staten geboren linksback heeft ook de Luxemburgse nationaliteit. Voor dat land heeft hij 44 interlands gespeeld.