Ondanks indeling in zondagcompetitie wil VVSB zoveel mogelijk op zaterdag spelen

Nicky Eekhout van VVSB zet een sliding in
Nicky Eekhout van VVSB zet een sliding in © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - Voetbalvereniging VVSB is voor komend seizoen ingedeeld in het derde divisie zondag. Dat blijkt uit de nieuwe competitie-indeling van de KNVB. De club uit Noordwijkerhout kwam de afgelopen drie seizoenen uit in de derde divisie zaterdag.
VVSB is van oudsher een zondagclub, maar sprak de voorkeur uit om op zaterdag om 18.00 uur te voetballen. Daarmee hielp de vereniging ook de KNVB. De voetbalbond kwam in de zaterdag derde divisie afgelopen jaren clubs te kort. Dit omdat de verhouding tussen zaterdag- en zondagclubs scheef was gelopen door promotie en degradatie uit de tweede divisie. De tweede divisie herbergt verenigingen die vroeger op beide speeldagen actief waren.
Vanaf het seizoen 2023/2024 zal het probleem van voldoende zaterdag- of zondagclubs niet meer opspelen in de derde divisie. Dan worden clubs niet meer op speeldag, maar op regio ingedeeld. Daarbij bepaalt de thuisclub op welke dag er wordt gespeeld. Alleen als de uitploeg bezwaren heeft tegen de zondag als speeldag vanwege godsdienstige redenen, dan wordt er alsnog op zaterdag gevoetbald.

Aantal thuiswedstrijden op zaterdag

VVSB heeft achter de schermen al werk verricht. De fans van de club willen het liefst op zaterdag naar het vlaggenschip van de vereniging kijken. Daarom is er met meerdere tegenstanders van komend seizoen al afgesproken dat er bij thuiswedstrijden van de Noordwijkerhouters, zaterdag om 18.00 uur wordt afgetrapt.
Door de indeling op zondag mist VVSB de Bollenstreekderby's tegen Ter Leede en FC Rijnvogels. In plaats daarvan mag de ploeg zich opmaken voor verre reizen naar Groene Ster in Zuid-Limburg of HSC'21 uit Haaksbergen aan de Duitse grens.

Competitie-indelingen hoogste amateurniveaus:

Tweede Divisie
Scheveningen
, FC Lisse, Noordwijk, Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, AFC. De Treffers, Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Jong Volendam, Jong Sparta, Kon. HFC, Kozakken Boys, OFC, Spakenburg, TEC
Derde Divisie zaterdag
FC Rijnvogels
, Ter Leede, ACV, ASWH, Barendrecht, DOVO, DVS’33, Excelsior’31, GVVV, Harkemase Boys, HOEK, RKAV Volendam, Sparta Nijkerk, Sportlust’46, Staphorst, SteDoCo, Urk, VVOG
Derde Divisie zondag
VVSB
, Quick, TOGB, ADO’20, Baronie, Blauw Geel’38, DEM, Dongen, Gemert, Groene Ster, HSC’21, Hercules, JOS Watergraafsmeer, OJC Rosmalen, OSS’20, UDI’19, UNA, Unitas
Dikgedrukt zijn clubs die Omroep West volgt.