Twee midweekse speelronden in tweede en derde divisie komend seizoen

Lorenzo van Kleef van Quick Boys, in duel met Katwijk-spits Ahmed el Azzouti
Lorenzo van Kleef van Quick Boys, in duel met Katwijk-spits Ahmed el Azzouti © Orange Pictures
REGIO - De KNVB heeft het programma voor de landelijke topamateurs voor komend seizoen bekendgemaakt. In de tweede en derde divisie wordt er twee keer doordeweeks gespeeld, namelijk op woensdag 7 september en woensdag 5 oktober.
De hoofdklasse heet vanaf komend seizoen vierde divisie. Daar zal geen midweekse speelronde plaatsvinden. Dit omdat er zestien in plaats van achttien clubs in die competities zitten. De winterstop in de vierde divisie begint daarom net als in de tweede en derde divisie in het weekend van 11 december. Iets meer dan een maand later, op zaterdag 21 januari, starten de topamateurs weer.
Nieuw in de tweede divisie is FC Lisse. De Bollenstreekclub die vorig seizoen kampioen werd en promoveerde, begint op zaterdag 20 augustus met een uitwedstrijd tegen Jong Sparta aan de competitie. VV Katwijk start ook tegen een beloftenelftal. In eigen huis ontvangt de kampioen van het vorig seizoen de talenten van FC Volendam.

Quick Boys - Rijnsburg eerste Bollenstreekderby

De eerste Bollenstreekderby in de tweede divisie is een week later. Quick Boys ontvangt op 27 augustus in eigen huis Rijnsburgse Boys. Die wedstrijd zal zonder uitsupporters worden gespeeld, vanwege de onrust rond de derby's vorig seizoen. Noordwijk en Katwijk staan de tweede competitieronde ook tegenover elkaar.
De Katwijkse dorpstwist tussen Quick Boys en Katwijk is op 10 september. Dan spelen de rivalen op sportpark Nieuw Zuid tegen elkaar. De terugwedstrijd op De Krom is op zaterdag 4 februari.

Rijnvogels begint met een thuiswedstrijd

Het gepromoveerde FC Rijnvogels begint aan het avontuur in de derde divisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen de Zeeuwen van Hoek. Ter Leede gaat op bezoek bij het uit de tweede divisie gedegradeerde GVVV. Op 12 november komen beide Bollenstreekclubs elkaar tegen in de competitie.
VVSB speelt dit seizoen niet in de derde divisie zaterdag. De Noordwijkerhouters komen uit in de derde divisie zondag en mogen naar Den Haag op de eerste speeldag. Quick is op 21 augustus de tegenstander.
Bekijk hier het hele competitieschema.