Tom Beugelsdijk geschorst na gokken op eredivisiewedstrijden

Tom Beugelsdijk als speler van Sparta Rotterdam
Tom Beugelsdijk als speler van Sparta Rotterdam © Soccrates Images
DEN HAAG - Tom Beugelsdijk heeft een schorsing van vijf wedstrijden gekregen, waarvan twee voorwaardelijk, vanwege het online gokken op wedstrijden. De Haagse profvoetballer accepteert de schorsing van de KNVB. De bond zegt dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor matchfixing.
Beugelsdijk heeft volgens de KNVB gegokt op eredivisiewedstrijden en bekerwedstrijden vanaf het seizoen 2013/’14 tot en met 2020/’21. In die tijd speelde hij voor ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Vaak ging het om wedstrijden van clubs waar hij niet voor uitkwam. Uitzondering is de eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag op 17 maart 2019. Beugelsdijk heeft ook geld ingezet op dat duel, maar maakte op dat moment geen deel uit van de wedstrijdselectie van de Haagse club.
De KNVB zegt dat wedden op wedstrijden in de 'eigen' competities strafbaar is. Dit 'om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen'.

Voorwaardelijke straf geldt voor twee jaar

Mocht Beugelsdijk de komende twee jaar nog gokken op wedstrijden, dan wordt de voorwaardelijke straf van twee wedstrijden bij een eventuele nieuwe sanctie opgeteld. Beugeldijk staat momenteel niet onder contract bij een club.