ADO huurt Hagenaar Wehrmann voor komend seizoen: 'Den Haag hoort op het hoogste podium'

Jordy Wehrmann
Jordy Wehrmann © ADO Den Haag
DEN HAAG - Jordy Wehrmann speelt komend seizoen voor ADO Den Haag. De Haagse middenvelder wordt voor tenminste één jaar gehuurd van het Zwitserse FC Luzern. 'Gek dat het voelt als thuiskomen terwijl ik niet eerder voor deze club heb gespeeld', zegt Wehrmann. 'Ik kijk ernaar uit om te spelen voor de club en de stad waar ik vandaan kom.' De 23-jarige middenvelder sluit vanaf maandag aan als ADO Den Haag op trainingskamp gaat.
Wehrmann speelde in zijn jeugd voor VV SVH, waarna hij op zijn zevende de overstap naar Feyenoord maakte. In Rotterdam doorliep hij de jeugdopleiding en maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde hij negen wedstrijden voor Feyenoord. De 23-jarige profvoetballer speelde terwijl hij in de Havenstad onder contract stond op huurbasis voor FC Dordrecht en FC Luzern. Die laatste club nam hem vorig jaar over van Feyenoord.
'Met Wehrmann halen we een belangrijke versterking voor ons middenveld in huis', vindt technisch manager Daryl Janmaat. 'Afgelopen seizoen heeft hij veel westrijdminuten mogen maken op het hoogste niveau van Zwitersland. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren in de doelstelling om met ADO Den Haag terug te keren naar het hoogtste niveau.' Ook de middenvelder zelf heeft die ambitie: 'ADO hoort thuis op het hoogste podium en ik zal er alles aan doen om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.'
Jordy Wehrmann samen met technisch manager Daryl Janmaat
Jordy Wehrmann samen met technisch manager Daryl Janmaat © ADO Den Haag