ADO moet over 2,5 jaar op zoek naar nieuwe stadion- en shirtsponsor

Bingoal wordt gepresenteerd als nieuwe stadionsponsor
Bingoal wordt gepresenteerd als nieuwe stadionsponsor © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag moet vanaf 1 januari 2025 op zoek naar een nieuwe shirtsponsor en stadionnaam. Vanaf die dag wordt het voor gokbedrijven verboden om te sponsoren bij sportwedstrijden. Dat heeft minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind vrijdagmiddag bekendgemaakt.
Vanaf komend seizoen draagt het stadion van ADO Den Haag de naam Bingoal. Ook prijkt Homerson Casino op het shirt van de Haagse club. Beide bedrijven hebben een contract voor drie jaar getekend bij ADO Den Haag. Aan die overeenkomst, komt door de nieuwe wet, eerder een einde.
Weerwind heeft bewust gekozen voor een tijdbestek van 2,5 jaar om de nieuwe regels te laten ingaan. Zo hebben clubs die een gokbedrijf als sponsor hebben, tijd om een nieuwe geldschieter te vinden.

Zorgen online gokmarkt

Vorig jaar oktober werd de online gokmarkt geopend en sindsdien zijn er veel zorgen over de mogelijk negatieve gevolgen daarvan. Zo zou de maatregel verslaving onder jongeren in de hand werken. Het online gokken werd in Nederland bewust legaal gemaakt om zo een beter overzicht op de branche te krijgen.
Het inzetten van rolmodellen in reclames voor gokbedrijven werd vorige week al aan banden gelegd. Er mag bijvoorbeeld geen gebruik meer worden gemaakt van bekende (ex-)sporters of presentatoren.