ADO Den Haag haalt in seizoensopener uit tegen amateurs Laakkwartier, bekijk hier alle doelpunten

Dhoraso Klas (r) scoorde op wonderschone wijze
Dhoraso Klas (r) scoorde op wonderschone wijze © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen met ruime cijfers gewonnen van Laakkwartier. Traditiegetrouw start ADO de oefencampagne met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Haagse amateurverening. De ploeg van de kersverse trainer Dirk Kuyt won met 0-13 van de tweedeklasser.
Het meest opvallende moment van het duel was de afgekeurde 0-9 van Thomas Verheydt. Terwijl Laakkwartier in de 79ste minuut klaarstond om af te trappen, werd de treffer na protest van de amateurclub afgekeurd. Die beslissing was alleen niet bij iedereen aangekomen. Daardoor was er veel verwarring over de tussenstand vanaf dat moment.
Xander Severina en Dhoraso Klas scoorden beiden twee keer voor rust. Vooral de 0-3 van Klas was van grote schoonheid. Van grote afstand knalde hij de bal in de kruising. Na rust ging het hard aan de Jan van Beersstraat in Den Haag. Een compleet nieuw elftal, met onder anderen debutant Max de Waal die op dreef was, haalde de dubbele cijfers. De van Ajax overgekomen De Waal maakte vier treffers.